Šport a olympizmus
3 min. čítania

Vstupenky na OH kupujte len od oficiálnych distribútorov

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Fanúšikovia počas OH v Paríži môžu zažiť aj atmosféru v areáli Rolanda Garrosa.
Foto
PARIS 2024

Organizátori olympijských hier 2024 v Paríži upozorňujú, že vstupenky na jednotlivé súťaže sa dajú zakúpiť len prostredníctvom oficiálneho predaja na stránke podujatia. Predaj hospitality balíčkov na OH zabezpečuje so svojimi dodávateľmi len spoločnosť On Location. Slovenský olympijský a športový výbor všetkým záujemcom o nákup vstupeniek či hospitality balíčkov dôrazne odporúča využívať oficiálne kanály.

V prípade, že sa návštevníci olympijských hier rozhodnú pre nákup od neoficiálnych predajcov, hrozí im, že vstupenky alebo balíčky im nebudú sprostredkované alebo ich organizačný výbor olympijských hier Paríž 2024 zruší v súlade s obchodnými podmienkami. Predpredaj lístkov mimo oficiálnych kanálov je podľa francúzskeho práva zároveň trestným činom.

Paríž 2024 logo

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) sa v máji v spolupráci s organizačnými výbormi hier Paríž 2024, Miláno – Cortina d’Ampezzo 2026 a Los Angeles 2028 dohodol na zavedení nového centralizovaného globálneho modelu predaja vstupeniek. Cieľom je zjednodušiť a zvýšiť efektívnosť poskytovania služieb, ako aj vytvoriť nové zdroje príjmov, ktoré podporia organizovanie olympijských a paralympijských hier, olympijské tímy na celom svete a ich športovcov. Systém ponúka viaceré výhody pre fanúšikov a účastníkov olympijských hier, ktorí dostanú zjednodušené, transparentné, spravodlivé a bezpečné zaistenie ich športových zážitkov.

Vstupenky na OH v Paríži si môžu zakúpiť fanúšikovia po celom svete prostredníctvom platformy vytvorenej na portáli hier. Pre očakávaný veľký záujem pristúpil organizačný výbor v prvej fáze predaja k zavedeniu lotérie. Už dnes je možné zaregistrovať sa a vytvoriť si účet na špeciálnej stránke predaja vstupeniek. Nájdete tam aj aktuálne informácie o vstupenkách a ich predaji. Termín registrácie je do 31. januára 2023 do 18.00 h. Pre registráciu bude potrebná emailová adresa platná do roku 2024, na ktorú záujemca dostane vo februári či v marci 2023 informácie o výsledku žrebovania.

K dispozícii je 10 miliónov lístkov v cenách od 24 eur. O ich majiteľoch rozhodne žreb. Pre zvýšenie šance na získanie vstupenky je vhodné zaregistrovať sa do Paris 2024 Clubu, ktorého členovia si budú lístky v polovici februára vyberať prednostne. Prvá fáza predaja vstupeniek pre vyžrebovaných záujemcov sa bude konať od 15. februára do 15. marca. Na nákup bude vyčlenených pre každého konkrétnych 48 hodín. Druhá fáza predaja sa začne 15. marca.

Komplexné balíčky služieb zahŕňajú garantované vstupenky, prístup do salónikov a skyboxov na športoviskách, dopravu, ubytovanie či iné kultúrne, gastronomické a športové aktivity. Ponúka ich spoločnosť On Location.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV