Športové aktuality
2 min. čítania

Vyšla knižná pamätnica XXII. zimných olympijských hier Soči 2014, oficiálna publikácia SOV

BRATISLAVA 31. marca (SOV) - V kníhkupectvách siete Panta Rhei a v ďalších dobrých kníhkupectvách si už možno zakúpiť knihu Soči 2014 – oficiálnu pamätnicu XXII.zimných olympijských hier.

Kniha Soči 2014 je šiesta zimná a celkove dvanásta slovenská olympijská pamätnica. Od vzniku Slovenskej  republiky sa ani raz nestalo, že by Slovenský olympijský výbor nevydal oficiálnu publikáciu z olympiády. Bez ohľadu na výsledky športovcov na nej. Vznikol tak vskutku unikátny knižný rad.

SOV pri vydávaní spolupracuje s renomovanými vydavateľstvami. Najnovší prírastok vznikol v spolupráci s vydavateľstvami Fortuna Libri a Perex.

Dvanásty diel z edície tradičných olympijských pamätníc zachytáva najemotívnejšie chvíle na nedávnych XXII. zimných olympijských hrách v Soči. Ponúka príbehy slovenských športovcov aj najväčších svetových hviezd. Dominuje zlatá slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová, veľká slovenská zjazdárska nádej Adam Žampa, nechýba účinkovanie slovenských hokejistov, ale ani spomienka na hrdinu predchádzajúcej olympiády vo Vancouvri, tragicky zahynuvšieho Pavla Demitru. Zachytené sú všetky športy, v ktorých súťažili slovenskí športovci.

Kniha ponúka najzaujímavejšie momenty, pútavé fotografie, všetky dôležité fakty a originálne postrehy z bielych hier v ruskom letovisku. Taktiež bohaté štatistiky, kompletný výsledkový servis, predstavenie všetkých slovenských reprezentantov, ako aj sumár dôležitého olympijského diania prehľadne deň po dni.

Plnofarebná knižná publikácia vychádza na 152 stranách formátu A4.

Knihu napísal 12-členný autorský kolektív v zložení Ľubomír Souček, Pavol Komár, Boris Vanya, Marián Šimo, Stanislav Ščepán, Rastislav Hríbik, Vojtech Jurkovič, Peter Fukatsch, Peter Pašuth, Milan Vranka, Peter Račko a Štefan Žilka. Autorsky prispela aj členka Medzinárodného olympijského výboru Danka Barteková. Predslov napísal prezident SOV František Chmelár.

Autormi fotografií sú Ján a Jakub Súkupovci, Ľubomír Souček, Ivana MotolíkováTASR, resp. TASR/AP.

Publikáciu zostavil Milan Vranka, jej zodpovedný redaktor bol Ľubomír Souček.

Knihu graficky upravil Peter Buček/Artwell Creative.

Knihu vydalo vydavateľstvo Fortuna Libri v spolupráci s vydavateľstvom Perex a so Slovenským olympijským výborom. Kniha vyšla s finančnou podporou Olympijskej solidarity Medzinárodného olympijského výboruMinisterstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV