Šport a olympizmus
2 min. čítania

Výstava "Spomienky na biele opojenie"

Zdenka Letenayová

Majstrovstvá sveta v lyžovaní v severských disciplínach v roku 1970 vo Vysokých Tatrách  vošli do dejín lyžovania ako divákmi dovtedy najnavštívenejšie majstrovstvá, pričom prekonali aj počet divákov na lyžiarskych súťažiach zimných olympijských hier. Preteky na Štrbskom plese videlo od 14. do 22. februára 1970 celkove neuveriteľných 320 000 divákov.

K 50. výročiu spomínaného podujatia pripravilo SOŠV -Slovenské olympijské a športové múzeum dve výstavy.

Prvú si môžu návštevníci pozrieť od piatka, 6. marca 2020, vo výstavných priestoroch SOŠV – SOŠM – Stálej expozícii dejín lyžovania na Slovensku, v Bellovom dome v Kremnici. Výstava potrvá do 31. októbra 2020.

Druhú, rozšírenú výstavu, ktorá okrem samotných majstrovstiev pripomenie aj počas majstrovstiev po prvýkrát v Československu odvysielanie farebného televízneho prenosu, SOŠV -Slovenské olympijské a športové múzeum ponúkne v spolupráci so Slovenským technickým múzeom v jeho hlavných výstavných priestoroch v Košiciach. Otvorenie je plánované na 13. mája 2020.  Repríza košickej výstavy následne zavíta aj do Tatier. V Podtatranskom múzeu v Poprade bude sprístupnená od 28. októbra 2020 do 6. decembra 2020.

Projekt
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV