Šport a olympizmus
2 min. čítania

Výtvarná súťaž SOŠV: Bojujeme v Pekingu so srdcom draka

Profile picture for user igorkovac
Igor
Kováč

Po preložených olympijských hrách v Tokiu sa pozornosť športových fanúšikov postupne presúva na blížiaci sa sviatok zimných športov. Slovenských športovcov budú mať možnosť uvidieť v akcii na televíznych obrazovkách počas XXIV. zimných olympijských hier v Pekingu, ktoré sa uskutočnia od 4. do 20. februára 2022.

Členov výpravy môžu podporiť aj žiaci a študenti materských, základných a stredných škôl. Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV), ktorého exkluzívnym partnerom je národná lotériová spoločnosť TIPOS, generálnymi partnermi sú 4F a Toyota, hlavnými partnermi BILLA, SPP, CZ Slovakia a Allianz a partnermi Matador a STRABAG, vypísal výtvarnú súťaž pod názvom Bojujeme v Pekingu so srdcom draka. Názov súťaže odkazuje na jeden z čínskych symbolov v prepojení na zimné olympijské hry. Výtvarné práce by mali vyjadriť prepojenia Slovenska a Číny v rámci športu a športových zápolení, prípadne prezentovať slovenských športovcov v rámci Misie Peking.

Po skončení a vyhodnotení súťaže bude z vybraných diel pripravená mozaika, ktorá bude tvoriť výzdobu spoločných priestorov našich športovcov v Olympijskej dedine v Pekingu.

SOŠV vypísal pre účastníkov štyri vekové kategórie – do 6 rokov, do 10 rokov, do 15 rokov a do 18 rokov. Do súťaže budú prijaté iba plošné práce (maľba, kresba, rytiny, grafiky) vo formáte A4 alebo A3. Každý účastník môže zaslať iba jedno dielo, počet súťažných prác za školu či triedu nie je obmedzený. Jednotlivé práce bude hodnotiť odborná porota. Víťazné návrhy budú ocenené diplomom a vecnými cenami. Výtvarná súťaž potrvá do 31. decembra 2021.

Viac informácií je k dispozícii v priložených propozíciách.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV