Športové aktuality
Bratislava
3 min. čítania

Výzva na podávanie návrhov na udelenie čestných titulov, vyznamenaní a výročných ocenení SOŠV za rok 2022

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) vyzýva svojich členov aj čestných členov, svoje organizačné zložky aj komisie na podávanie návrhov na udelenie čestných titulov, vyznamenaní a výročných ocenení SOŠV za rok 2022.

Čestné tituly, vyznamenania a výročné ocenenia osobám a osobnostiam športovej verejnosti sa udeľujú hlavne (ale nielen) pri príležitosti životných jubileí a iných významných udalostí. Návrhy môžu predkladať len vyššie uvedené subjekty a jednotlivci.

Predložené návrhy prejdú schvaľovacím procesom na zasadnutí výkonného výboru SOŠV a následne budú vyznamenania a ocenenia odovzdané na 64. valnom zhromaždení SOŠV dňa 26. mája 2023, resp. pri iných vhodných slávnostných príležitostiach.

Navrhovatelia musia svoje návrhy podávať formou vyplnenia a zaslania priloženého dotazníka. Dotazník musí obsahovať aj zdôvodnenie, resp. charakteristiku navrhovaného (krátky športový a kariérny životopis), ako aj to, za aké zásluhy a prípadne aj pri akej príležitosti sa navrhuje udelenie vyznamenania alebo výročné ocenenia.

Návrhy v podobe dôkladne vyplneného dotazníka (uvedeného nižšie, ale aj zasielaného e-mailom na adresy oprávnených subjektov a jednotlivcov), treba zasielať najneskôr do 27. marca 2023: elektronicky na mailovú adresu [email protected], prípadne poštou na adresu Slovenský olympijský a športový výbor, Junácka 6, 831 04 Bratislava. Kontaktná osoba v tejto záležitosti na SOŠV je Diana Rybárová, tel. č. 02/49 256 101.

Podrobnosti o vyznamenaniach a oceneniach nájdete v priloženom dokumente: Smernica SOŠV o čestných tituloch, vyznamenaniach, trofejach, uznaniach a výročných oceneniach TU:

Vzhľadom na to, že predkladatelia návrhov sa niekedy ťažko orientovali v existujúcej databáze výročných ocenení, čestných titulov a vyznamenaní SOŠV na webe olympic.sk, zverejňujeme kompletný historický sumár všetkých udelených výročných ocenení SOV/SOŠV, čestných titulov a vyznamenaní SOŠV (s výnimkou Čestných uznaní) v celistvom dokumente vo formáte PDF TU:

Pri vyhľadávaní v tejto databáze treba po otvorení PDF-súboru stlačiť klávesy Ctrl+F a do príslušného okienka zadať priezvisko (alebo aj celé meno) vyhľadávanej osoby či názov organizácie – aj s diakritikou. V prípade, že sa niektoré meno objavuje v databáze dva či viackrát, v rámci okienka je aj tlačidlo „nasledujúce“. Po kliknutí naň sa zobrazia ďalšie vyhľadané údaje.

Formulár na vyznamenanie a ocenenie SOŠV

(za rok 2022)

Vizitka menovaného

Meno:

Priezvisko:

Dátum a miesto narodenia:

Adresa:

Telefonický kontakt:

E-mailový kontakt:

Názov subjektu, ktorú podáva ocenenie (jednotlivec, organizácia, zväz):

Návrh na druh ocenenia/vyznamenania:

Zásluhy, ktoré sú predmetom ocenenia:

Šport:

Športové pôsobenie:

Trénerské pôsobenie:

Funkcionárske pôsobenie:

Dátum podania                                                                       

Podpis autora podania

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV