Športové aktuality
4 min. čítania

Výzva pre záujemcov o dobrovoľnícke pôsobenie na OH a PH 2024 v Paríži

Elena Malíková
Foto
Paris 2024

Program dobrovoľníkov pre olympijské a paralympijské hry v Paríži v roku 2024 poskytuje nezabudnuteľnú príležitosť byť v centre organizácie najväčšieho športového podujatia na planéte a priamo prispieť k jeho úspechu. Zapojí sa doň 45-tisíc dobrovoľníkov zo všetkých kútov sveta. Tí stelesnia zmysel pre pohostinnosť a hodnoty, ktorými je Francúzsko známe.

Chcete aj vy zažiť intenzívne dobrodružstvo ako súčasť tímu? Stretnúť sa s ľuďmi z rôznych prostredí a krajín sveta? Zdieľať jedinečné momenty a emócie? Staňte sa dobrovoľníkmi v Paríži 2024 a získajte jedinečné skúsenosti, ktoré môžu byť užitočné pre vašu budúcu kariéru.

Program je otvorený pre všetkých, ktorí k 1. januáru 2024 dovŕšia 18 rokov, hovoria po francúzsky a/alebo anglicky a budú k dispozícii aspoň desať dní v období medzi 12. júlom 2024 a 10. septembrom 2024.

Už od marca 2023 sa môžete prihlásiť do programu dobrovoľníkov Paríž 2024 cez stránku: https://www.paris2024.org/fr/volontaires/ a vybrať si z troch oblastí, ktoré vám pre lepšiu predstavu bližšie prestavujeme.

1. Podpora kvality zážitku pre všetkých zúčastnených

Privítanie ľudí z celého sveta, na staniciach a letiskách, ale aj na rôznych ďalších miestach, ako sú súťaže, školenia, dedina športovcov, mediálne centrá, atď.;

Poskytovanie podpory v srdci miest konania súťaží, ako napríklad usmerňovanie divákov na športoviskách;

Poskytovanie informácií v prípade ťažkostí alebo nasmerovanie ľudí na správne kontakty;

Poskytovanie informácií o rôznych programoch: športové a kultúrne informácie, kľúčové momenty z hier atď.;

Preprava účastníkov hier medzi miestami v autách alebo 9-miestnych mikrobusoch;

Asistencia zdravotníckemu personálu – pre dobrovoľníkov s lekárskym diplomom.

Tieto aktivity budú vhodné pre kandidátov, ktorí sa zaujímajú o medziľudské vzťahy a majú silný zmysel pre pohostinnosť. Dobrovoľníci sú prvým kontaktným bodom s rôznymi účastníkmi hier a zohrávajú kľúčovú úlohu, aby umožnili zainteresovaným zažiť podujatie za optimálnych podmienok z hľadiska pohodlia a príjemného prostredia.

2. Podpora športového výkonu

Zapojenie sa do prípravy a samotných súťaží alebo tréningov za účelom podpory športových úspechov: zbieranie tenisových loptičiek, inštalácia štartovacích blokov atď.

Zadávanie športových informácií o časoch, rebríčkoch, štatistikách;

Asistovanie športovcom v ich vyhradených priestoroch na miestach súťaží a tréningov, podpora v súvislosti s antidopingovými testmi;

Asistencia zdravotníckemu personálu v poliklinike v olympijskej dedine alebo na súťažných a tréningových miestach.

Tieto aktivity sú obzvlášť vhodné pre očakávania kandidátov, ktorí sú dôkladní, dôslední a nadšení pre šport. Dobrovoľníci zabezpečujú vytvorenie podmienok pre športové úspechy a výnimočnú atmosféru!

3. Zabezpečenie plynulosti a hladkého chodu organizácie

Účasť na akreditačnom procese s cieľom umožniť určitým zainteresovaným stranám hier (novinárom, výpravám, atď.) prístup do vyhradených oblastí: spracovanie žiadostí, fotografovanie, tlač a distribúcia akreditačných kariet, atď.

Distribúcia užitočného vybavenia účastníkom hier: rádiá, slúchadlá, uniformy

Montáž a inštalácia malorozmerných komunikačných zariadení (výsuvné bannery, tabule atď.), zabezpečenie ich nepoškodzovania, hlásenie prípadných prípadov, keď je potrebné ich vymeniť atď.

Dobrovoľníci, ktorí majú radi prevádzkové aspekty, si užijú tieto aktivity, ktoré sú dôležité pre uľahčenie práce každého účastníka hier a zabezpečenie toho, že ani ten najmenší detail nenaruší organizáciu najväčšieho športového podujatia na planéte!

Ak vás programe dobrovoľníkov zaujal a chcete dostávať všetky najnovšie informácie a novinky, pripojte sa ku klubu  Paríž 2024 cez túto stránku:

https://www.paris2024.org/fr/volontaires/

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV