Športové aktuality
2 min. čítania

Výzva SOV ku Dňu Zeme mala dobrú odozvu

Bratislava, 23. apríla (SOV) – Aj regionálne olympijské kluby sa pripojili svojimi aktivitami na podporu ochrany životného prostredia, zdravého životného štýlu a robili osvetu. Reagovali tak na výzvu "Mysli globálne, konaj lokálne", ktorú k celosvetovému Dňu Zeme (22. apríl) zverejnila environmentálna komisia Slovenského olympijského výboru (SOV). Deň Zeme je medzinárodný ekologicky motivovaný sviatok, ktorý upozorňuje ľudí na dopady ničenia životného prostredia.

Environmentálna komisia SOV rozposlala na svoje olympijské kluby výzvu "Mysli globálne, konaj lokálne". Požiadala ich, aby sa zapojili do environmentálnych akcií podľa potrieb a možností v mieste ich bydliska. V prípade potreby, aby si vyčistili športoviská a vodné plochy, zväčšili zelené plochy vysadením nových stromčekov a okrasnej zelene, pozbierali neporiadok, vyseparovali ho a odovzdali do zberných surovín, a teda skrášlili si okolie, v ktorom žijú. Aby šetrili vodou a energiami, ktorých je čoraz menej. V prípade, že všetky tieto úlohy nemusia riešiť, a všetko je u nich v poriadku, aby šli do prírody so svojimi najbližšími a priateľmi a na zdravom vzduchu oslávili Deň Zeme aktívnym pohybom a športovaním.
 

Deň Zeme v Michalovciach

Touto eko-výzvou sa inšpirovali v Michalovciach. V rámci výzvy pripravili Olympijský klub Michalovce a ZŠ Školská Michalovce ešte pred Veľkou nocou (16.4. apríla) prehliadku eko-výrobkov žiakov školy. V tento deň študenti prezentovali svoje príspevky o problémoch našej planéty na minikonferencii a prezreli si výstavu hornín a minerálov, ktorú pripravili ich spolužiaci. Upratali okolie školy a svoje poznatky zúročili v minikvíze.  Akciu zdokumentovali a pripravili krátku prezentáciu, ktorú zverejnili na kanáli Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=4vTwx-v6GTk


Deň Zeme v Lučenci

Aj Olympijský klub Lučenec sa v dňoch 16. - 22. apríla zapojil do environmentálnej akcie ku Dňu Zeme "Mysli globálne, konaj lokálne" a v spolupráci so strednými školami - Gymnáziom B. S. Timravy Lučenec, SOŠ Zvolenská a SOŠ Technická Lučenec – jeho členovia odpracovali viac ako 38 hodín na úprave školských športových areálov a ich okolia. Účastníci boli odmenení suvenírmi SOV a OK Lučenec. Z Lučenca je aj ilustračná fotografia.
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV