Šport a olympizmus
2 min. čítania

Webinár fair play: Pozitívne príklady proti negatívnym javom

Katarína Ráczová

Dňa 20. mája o 17:00 sa uskutoční další webinár organizovaný v rámci programu vzdelávania o olympijských hodnotách (OVEP). Tento raz o význame fair play v športe ale i v každodennom živote.

Pri príležitosti blížiaceho sa 2. ročníka Svetového dňa fair play budeme hovoriť o cieľoch a úlohách organizácií, ktoré pomáhajú šíriť a presadzovať morálne hodnoty predovšetkým u mladej generácie. Hovoriť budeme aj o dvoch mladíkoch, ktorých vystupovanie ovplyvnilo politické dianie medzi dvomi svetovými veľmocami. Na príklade významných osobností budeme prezentovať situácie, ktoré dokazujú, že víťazstvo má význam len vtedy, keď sme ho dosiahli čistými a čestnými prostriedkami.

Prvýkrát bude hosťom webinára aj reprezentant Slovenského paralympijského výboru, Jakub Krako, päťnásobný paralympijský víťaz v zjazdovom lyžovaní a laureát Diplomu Klub fair play SOŠV za príkladný čin počas športového podujatia. Podľa štatictických údajov 15% celosvetovej populácie žije s nejakým  zdravotným postihnutím. Nie je to malé a vonkoncom nie zanedbateľné číslo. Jakub Krako nám priblíži ich problémy, ale aj možnosti sociálnej inklúzie prostredníctvom športu.

Na webinár pozývame pedagógov ZS a SS, ale radi medzi sebou privítame aj členov olympijských klubov, priateľov športu a olympizmu.

Registrácia na webinár

Máte otázku? Opýtajte sa!
Oddelenie olympizmu

+421 2 492 56 119
[email protected]

Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV