Šport a olympizmus
4 min. čítania

Youtuber Expl0ited stojí pred náročnou výzvou: Ako sa pripravuje na súboj v klietke?

Foto
Instagram / Expl0ited

Veľa mu dala už len samotná príprava. Začal žiť usporiadanejšie a zdravšie. Chodí na dychové cvičenia, skúša aj meditáciu. Slovenský youtuber Peter „Expl0ited“ Altof sa rozhodol vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a postavil sa pred veľkú výzvu. Čaká ho skutočný súboj v MMA. V spolupráci s úspešnou organizáciou Oktagon MMA sa predstaví v projekte „Vojna youtuberov“, v ktorom vyzve českého youtubera Vladimíra Kadleca.

„Z vlastnej skúsenosti viem, že v živote ma najviac posúvajú extrémne náročné výzvy. Vždy sa snažím samého seba motivovať a posúvať vpred. Mám skvelú príležitosť robiť si svoj život pestrý a neviem sa dočkať, ako budem vnúčatám rozprávať, čo všetko sa mi podarilo zažiť a vyskúšať. V minulosti som napísal knihu s poéziou, mal som vlastnú prevádzku s waflami alebo sa učil skákať salto na snouborde. A teraz sú mojou výzvou bojové športy. Už dlho ma fascinovali, no zároveň desili. Povedal som si preto, že neexistuje lepší spôsob, ako opustiť komfortnú zónu, než sa dohodnúť s Okatogonom na takejto výzve,“ začal svoje rozprávanie youtuber, ktorého teraz čakajú hodiny a hodiny poctivej prípravy na súboj v klietke.

SPORT (R)EVOLUTION

Viac informácií

Organizáciu Oktagon MMA pozorne sledoval počas posledných dvoch rokov. Pozeral rôzne projekty s bojovníkmi aj bojovníčkami, nevynechal ani možnosť vidieť zápas Attilu Végha a Karlosa Vémolu. Vtedy si pomyslel, že musí byť skvelý pocit zažiť niečo podobné. Aj preto mladý youtuber, ktorý sa predstaví na najväčšej online športovej konferencii SPORT (R)EVOLUTION, prikývol na ponuku zúčastniť sa na „Vojne youtuberov“.

„Zasiahlo to môj celý život a všetko tomu prispôsobujem.“

Šport mu zmenil život, z rozlietaného mladíka sa stáva zodpovedný športovec 

Tréningu zasvätil takmer celý svoj deň, s prípravou to myslí skutočne vážne. Už teraz má pocit, že mu samotná príprava dáva veľmi veľa. Cíti sa vraj lepšie nielen fyzicky, ale aj mentálne. „Ráno vstávam okolo deviatej, raňajkujem a idem na tréning. Trvá vždy tak dve hodiny. Riešime tam skôr bojovejšie veci a techniky. Potom mám obed a neskôr dychové cvičenia s mentálnym trénerom alebo meditáciu. Poobede vždy 40 minút spím. Nasleduje druhý tréning – box alebo posilňovňa. Potom mám večeru a vlastný program. Väčšinou sa venujem strečingu, mentálnej príprave alebo kamarátom. Zasiahlo to môj celý život a všetko tomu prispôsobujem,“ vysvetľuje svoju dennú a tréningovú rutinu.

Z jeho slov je zrejmé, že projekt neberie len ako príležitosť na získanie nových fanúšikov. Tréningy a príprava mu skutočne menia život. „Prestal som vďaka tomu fajčiť, alkohol som nemal od februára. Mám doposiaľ najviac usporiadaný život aj režim dňa. Som veľmi rád, že teraz žijem zdravo. Celý môj rozlietaný život, pri ktorom som bol do noci hore, sa zmenil na niečo zodpovedné,“ dodáva Expl0ited.

Čo na jeho snahu hovoria kamaráti a rodina?

Neboja sa o neho?

Prijala ho komunita bojovníkov medzi seba alebo si ešte stále nezískal ich rešpekt?

Čo všetko ho ešte čaká pred samotným súbojom?

To, ale aj oveľa viac sa dozviete na športovej konferencii SPORT (R)EVOLUTION z dielne Slovenského olympijského a športového výboru, ktorá minulý rok v septembri zažila svoju úspešnú premiéru, o čo svedčí viac ako 600 účastníkov. V priebehu príprav nový koronavírus organizátorov síce nepríjemne prekvapil, avšak nezlomil. Konferencia sa tento rok presunula do online prostredia a uskutoční sa už 16. septembra!

Organizátori si pre vás pripravili 12-hodinový program na dvoch pódiách. MAIN STAGE ponúkne zaujímavosti zo športovej legislatívy, financovania, športového marketingu či príprav na TOKIO 2020. LIFESTYLE STAGE sa venuje témam športovej psychológie, zdravého životného štýlu, príbehom športových osobností, ale aj novým médiám.

Expl0ited sa spolu s Attilom Véghom a Pavlom Nerudom, zakladateľom organizácie OKTAGON MMA predstavia v diskusii o MMA s názvom „Splň sa mi senil". O ďalšom programe SPORT (R)EVOLUTION a vstupenkách sa dozviete na www.sportrevolution.sk 

Program konferencie a vstupenky

SPORT (R)EVOLUTION

TIPOS SPP
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV