Športové aktuality
3 min. čítania

Z Juniorského olympijského tímu sa Martin Svrček odrazil do vlčej svorky Deceunincku – Quick-Step

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Martin Svrček bude od júla 2022 členom elitného cyklistického tímu.
Foto
FRANCO BALLERINI

Talentovaný cyklista Martin Svrček, ktorý bol vlani členom Juniorského olympijského tímu a Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru ho podporuje aj tento rok, bude od leta 2022 členom „vlčej svorky“. Osemnásťročný mladík sa dohodol na zmluve s najúspešnejším cyklistickým tímom vo svetovom pelotóne Deceuninck – Quick-Step.

Rodák z Nesluše, malej obce v žilinskom regióne, ukázal svoj talent už v mladom veku. Ako člen talianskeho tímu Franco Ballerini dosiahol tento rok už pätnásť víťazstiev, je držiteľom slovenských titulov v časovke i v pretekoch s hromadným štartom, triumfoval aj na Tour du Leman i vo viacerých jednodňových pretekoch v Taliansku. Pred dvoma rokmi bol bronzový na Európskom olympijskom festivale mládeže v Baku. V súčasnosti je veľkou slovenskou nádejou na kvalitný výsledok v juniorských pretekoch na majstrovstvách sveta v Belgicku.

Svrčekove tohtoročné úspechy i spôsob jazdy v juniorskom pelotóne upútali pozornosť tímu Deceuninck - Quick-Step, ktorý s mladým Slovákom podpísal zmluvu na dva a pol roka od júla 2022. Dovtedy bude jazdiť za družstvo Biesse Carrera Continental v kategórii do 23 rokov, kde bude mať dobré prostredie a možnosť zdokonaľovať svoju jazdu v mužskom pelotóne.

V tíme Franco Ballerini už našli aj slovenskú náhradu za Martina Svrčeka. V roku 2022 v ňom bude jazdiť Tomáš Sivok.

„Som nesmierne šťastný, pretože Deceuninck - Quick-Step je najlepší tím na svete. Nečakal som niečo také, takže je to naozaj úžasné. Mojím snom bolo dostať sa do World Tour. Vôbec som nedúfal, že podpíšem svoju prvú zmluvu práve s týmto tímom. Na Deceunincku sa mi páči všetko: atmosféra, víťazný duch, história, dres, ktorý vždy vyčnieva z pelotónu,“ hovoril po podpise zmluvy podľa webu belgického zoskupenia Martin Svrček.

Zo začiatku bude zbierať skúsenosti, ale má potenciál, aby sa stal aj jedným z lídrov družstva. Veľké ciele si zatiaľ Svrček nedáva. „Chcem odovzdať všetko pre tím, zlepšovať sa, získavať skúsenosti. Neskôr uvidíme, ako to pôjde ďalej. Ešte pred pripojením sa k Deceunincku absolvujem sériu pretekov do 23 rokov s talianskym tímom, aby som si zvykol na dlhé preteky a všetko okolo,“ doplnil Svrček.

Generálny riaditeľ tímu Deceuninck - Quick-Step Patrick Lefevere s radosťou privítal mladý slovenský talent v tíme: „Sme hrdí na to, že sa k nám Martin v budúcom roku pripojí. Sme presvedčení, že v našom tíme ukáže svoj obrovský potenciál. Sledujeme ho už dlhšie. Má len 18 rokov, ale už teraz ukázal niekoľko skvelých výsledkov. Chceme Martinovi pomôcť zlepšiť sa a získať viac skúseností v profesionálnom pelotóne. Tešíme sa, že Martin bude členom vlčej svorky a už sa nevieme dočkať, kedy bude s nami na pretekoch.“

Máte otázku? Opýtajte sa!
+421 907 980 944
[email protected]

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV