Športové aktuality
2 min. čítania

Z whistlerskej olympijskej dediny budú po ZOH 2010 sociálne byty

VANCOUVER 22. októbra (SITA, AP) - Časť priestorov olympijskej dediny postavenej pre účastníkov zimných olympijských hier 2010 vo Vancouveri sa po skončení podujatia premení na lacné byty pre starších občanov a bezdomovcov zo šiestich komunít v provincii Britská Kolumbia. O náklady na výstavbu v hodnote 18,2 milióna amerických dolárov sa podelia Kanadský olympijský výbor, jeho sponzori RONA a Britco a nemenovaný darca.

Domy budú stáť vo Whistleri, kde počas ZOH nájde dočasný domov 640 športovcov. Rekonštrukciu na 156 apartmánov zaplatí provincia, na sociálny projekt vyčlení 20 miliónov USD. "Ešte nikdy v histórii neboli olympijské objekty využité na takéto účely. Aj takýmto spôsobom chceme dať našim obyvateľom najavo, že sú to ich olympijské hry," vyhlásil premiér Britskej Kolumbie Gordon Campbell.

Tristodvadsať dočasných obytných jednotiek vo Whistleri tvorí iba časť priestorov určených pre približne 2300 športovcov a členov výprav na ZOH.

© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV