Športové aktuality
Rozhovor
3 min. čítania

Zámorská posila na MS juniorov Oliver Okuliar: Budem sa snažiť ťahať tím a byť lídrom v kabíne

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško
Na snímke Oliver Okuliar, Maxim Čajkovič a asistent hlavného trénera SR 20 Viliam Čacho počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov.
Foto
TASR

Pre slovenských hokejistov do 20 rokov sa začal vrchol reprezentačnej sezóny - majstrovstvá sveta juniorov. Šampionát, ktorý sa tradične koná na prelome rokov tentokrát hostí susedné Česko. Aj na zápasoch Slovenska sa teda očakáva vypredaný štadión a domáce prostredie.

Hrá sa v českých mestách Ostrava a Třinec. Práve druhé menované mesto hostí skupinu, v ktorej sa predstavia aj zverenci trénera Róberta Petrovického. Slováci sa budú spoliehať predovšetkým na zámorské posily. Devätnásťročný Okuliar, ktorý bol minulý rok členom nášho Juniorského olympijského tímu, v tejto sezóne zaznamenal v juniorskej WHL v tíme Lethbridge Hurricanes v 32 zápasoch 42 bodov (23 gólov a 19 asistencií). 

„S úlohou lídra som spokojný”

Okuliar je zatiaľ so svojím výkonom v zámorí spokojný, dodáva však, že má za sebou len polovicu sezóny a stále má priestor na zlepšenie. V reprezentačnej kabíne bude pre svoje zámorské skúsenosti patriť medzi lídrov mužstva. Túto úlohu si náležite uvedomuje. „S úlohou lídra som spokojný, v národnom tíme nemá každú takú šancu. Budem sa snažiť ťahať tím, byť lídrom aj v kabíne. Uvidíme, ako to pôjde od prvého zápasu. Od toho sa to bude odvíjať,” dodal rodák z Trenčína.

Dva prípravné zápasy s Českom (2:4), ale hlavne s Ruskom (1:9) ukázali, kde všade má ešte tím medzery. „S Českom to bol trochu lepší zápas, hlavne sme hrali viac ako tím. Proti Rusku sme sa od začiatku zľakli. No nejakú vedu z toho nebudeme robiť, musíme to zahodiť za hlavu. Teraz začína šampionát. Budeme sa snažiť, aby sme tam ukázali našu kvalitu a bojovnosť,” odhodlane hovorí Okuliar, ktorý sa v príprave objavoval v elitnej formácii po boku Maxima Čajkoviča a Kristiána Kováčika.

„Minulé Vianoce som strávil na letisku”

Vianočné sviatky ako aj Štedrý deň strávili mladíci spoločne. Najprv cestovali do dejiska šampionátu, kde ich čakala prechádzka a tímová večera. Po nej si navzájom darovali darčeky a pozreli spoločný film.  „Lepšie ako minulý rok, vtedy ma vyhodili z tímu pred začiatkom MS a 24. decembra som cestoval do klubu. Vianoce som vtedy strávil na letisku,” priznal sa talentovaný útočník, ktorý bol minulý rok členom Juniorského olympijského tímu.

V skupine A čakajú na reprezentantov do 20 rokov tímy Kazachstanu, Švajčiarska, Švédska a Fínska. „Budeme sa prezentovať bojovnosťou a srdcom. To, čo môžeme ovplyvniť, je že budeme hrať na 100 percent,” zhrnul ciele Slovákov pred úvodným zápasom s Kazachstanom.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV