Športové aktuality
Baku
2 min. čítania

Zápasníčka Anna Polláková obsadila na EYOF v Baku 5. miesto

Foto
SOŠV - Andrej Galica

V aréne Heydar Aliyev Arena sa aj dnes zišli najlepší mladí zápasníci z celej Európy. Farby Slovenska hájili dvaja športovci – Mátyás Szeiler a Anna Polláková. Mladá zápasníčka sa na XV. letnom Európskom olympijskom festivale mládeže v Baku prebojovala až do zápasu o bronz, nakoniec sa umiestnila na peknom 5. mieste. 

Dnes už prišiel na rad aj gréckorímsky štýl, v ktorom nás v kategórii -60 kg reprezentoval Mátyás Szeiler. Jeho súperom bol gruzínsky zápasník Broladze, ktorý má na svojom konte už niekoľko medailí z majstrovstiev sveta i Európy. Mátyás bojoval do posledných síl, no súper bol silnejší a porazil ho 0:9. Nádejou bola repasáž, do ktorej ho svojím víťazstvom v ďalšom zápase mohol posunúť práve Gruzínec. Nestalo sa tak, pretože prehral na lopatky proti súperovi z Ruska. Mátyás Szeiler napokon obsadil konečné 24. miesto. 

Celkové poradie (24 účastníkov): 1. Jafarov (Azerb.), 2. Gigiev (Rus.), 3. Muraška (Bielorus.), a Broladze (Gruz.), … 24. Mátyás Szeiler (SR)

Piate miesto Pollákovej je podľa trénera veľkou motiváciou do budúcnosti 

Vo voľnom štýle dievčat v kategórii -46 kg Slovensko reprezentovala jediná členka našej zápasníckej časti výpravy Anna Poláková. V kvalifikácii sa postavila proti Rumunke Antucovej, ktorej podľahla na technickú prevahu 0:10. „Anna bojovala, avšak, bohužiaľ, fyzicky silnejšia Rumunka jej nedala šancu,“ vyjadril sa po zápase jej tréner Attila Gaál. 

Anna Polláková
Anna Polláková v gréckorímskom zápasení v kategórii -46 kg obsadila na EYOF 2019 v Baku 5. miesto.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Antucová v ďalšom kole porazila Matyiovú z Maďarska, vďaka čomu sa naša zápasníčka dostala do repasáže. V boji o bronz sa stretla práve s porazenou Matyiovou, ktorú sa jej však zdolať nepodarilo a prehrala 0:10. ​​​​„Z podujatia si však odnášame krásne 5. miesto. Anna je ešte mladá a v tejto vekovej kategórii má ešte rok, takže ideme ďalej. 5. miesto je tou najlepšou motiváciou do budúcnosti,“​​​​​​​ zhodnotil tréner účinkovanie mladej Slovenky na podujatí.

Celkové poradie (13 účastníkov): 1. Antucová (Rum.), 2. Shirinová (Azerb.), 3. Matyiová (Maď.) a Pertsavová (Biel.), 5. Anna Polláková (SR) 

Zajtra sa v aréne uskutočnia posledné zápasnícke súboje, v ktorých sa predstavia aj naši športovci. V gréckorímskom štýle v kategórii -65 kg sa predstaví Ladislav Huszarovics, vo voľnom štýle v kategórii -65 kg Michal Vereš. 

Na snímke je zápasnícky rozhodca Libor Mokrý, ktorý je jedným z rozhodcov na EYOF 2019 v Baku.
Na snímke je zápasnícky rozhodca Libor Mokrý, ktorý je jedným z rozhodcov na EYOF 2019 v Baku.
Foto
SOŠV - Andrej Galica
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV