Šport a olympizmus
2 min. čítania

Zasadnutia MOA 2022 v antickej Olympii

Profile picture for user igorkovac
Igor
Kováč

Po dvojročnej pauze spôsobenej pandémiou COVID-19 sa Medzinárodná olympijská akadémia (MOA) vracia z online priestoru späť k organizácii svojich pravidelných medzinárodných zasadnutí vo forme priamych osobných stretnutí vo svojich zrekonštruovaných priestoroch v antickej Olympii.

V roku 2021 sa MOA dožila 60 rokov svojej existencie a zároveň tým vstúpila do novej éry, ktorá sa vyznačuje novou organizačnou štruktúrou, novými cieľmi i tesnejšou spoluprácou s Medzinárodným olympijským výborom (MOV). Ten má po novom až troch zástupcov v najvyššej rade MOA.

Pri príprave pravidelných zasadnutí MOA sa v roku 2022 bude naďalej brať silný dôraz na bezpečnosť a zdravie účastníkov. Preto sa dospelo k rozhodnutiu, že na zasadnutiach sa budú môcť zúčastniť iba plne zaočkované osoby, ktoré doklad o zaočkovaní predložia už počas online registrácie.

Novinkou v prípade účasti na zasadnutiach je po dohode s MOV aj zavedenie účastníckeho poplatku, ktorý má pomôcť pokryť vysoké náklady organizácie týchto podujatí.

Pre slovenských záujemcov ponúka Slovenská olympijská akadémia (SOA) a Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) možnosť zúčastniť sa na nasledovnom podujatí:

29. Medzinárodný seminár o olympijských štúdiách pre postgraduálnych študentov (7. – 26. september 2022)

Téma: Olympijské hnutie a olympizmus v digitálnej ére

Termín podania online prihlášky: 31. máj 2022

Počet účastníkov za SOA/SOŠV: 1 postgraduálny študent (do 45 rokov)

Registračný poplatok: 150 eur/osoba (hradený SOŠV)

Účastnícky poplatok: 1350 eur/osoba (hradený uchádzačom)

Cestovné náklady do/z Atén: hradené SOŠV (letenka, doprava z/na letisko vo Viedni)

Komunikačný jazyk: anglický (potrebné predložiť certifikát o jazykových znalostiach úrovne B2 a vyšší)

Poznámka: MOA vyžaduje od účastníkov, aby pri registrácii predložili plán aktivít, ktoré vykonajú po skončení zasadnutia vo svojich krajinách.

Bližšie informácie

Záujemcov o účasť na tomto podujatí žiadame o zaslanie požadovaných podkladov a informácií na email: soa@olympic.sk. Termín je do 16. mája 2022.

SOA a SOŠV na základe predložených podkladov vyberie jedného zástupcu Slovenska na podujatí. Registráciu na podujatie realizuje namiesto uchádzača SOŠV!

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV