SOŠV
Bratislava (SOŠV)
2 min. čítania

Zástupcovia BBSK rokovali na pôde SOŠV o EYOF 2021

Rokovanie predstaviteľov SOŠV a BBSK
Foto
Andrej Galica, SOŠV

Dejiskom letného EYOF v roku 2021 bude definitívne Banská Bystrica. Predstavitelia Slovenského olympijského a športového výboru komunikujú nielen s predstaviteľmi mesta. Dnes sa na pôde SOŠV uskutočnilo aj prvé stretnutie so zástupcami Banskobystrického samosprávneho kraja. 

Na stretnutí sa zúčastnil predseda BBSK Ján Lunter spolu s tajomníkom Viktorom Vigodom. Slovenský olympijský a športový výbor zastupoval prezident Anton Siekel a generálny sekretár Jozef Liba, ktorý po stretnutí informoval: "Absolvovali sme úvodné stretnutie, aby sme si povedali, aká je situácia. Mnohé veci komunikujeme s mestom, ale niektoré objekty a záležitosti patria pod správu kraja. Bavili sme sa o možnostiach spolupráce s krajom. Ten spravuje určité ubytovacie kapacity, ktoré potrebujeme, aby zrekonštruoval. Dohodli sme sa, že sa urobí predbežná sumarizácia, v akom sú stave, čo je potrebné zrekonštruovať a za akých podmienok." 

Zľava Jozef Liba, Ján Lunter, Anton Siekel
Zľava Jozef Liba, Ján Lunter, Anton Siekel
Foto
Andrej Galica, SOŠV

Témou stretnutia bola aj možnosť vybudovania viacúčelovej športovej haly pri banskobystrickom športovom gymnáziu, ktoré patrí pod správu kraja. "Pozemok je pripravený aj s rozhodnutím, že sa na ňom môže stavať takýto objekt. Potrebujeme nájsť spôsob financovania a spôsob prevádzky. Budeme sa o predmetných záležitostiach priebežne vzájomne informovať. Najbližšie zasadnutie BBSK bude koncom júna. Akonáhle by vznikol nejaký materiál, predkladal by sa už na júnové zasadnutie," doplnil Jozef Liba. 

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV