SOŠV
Reportáž
Bratislava
2 min. čítania

Zástupcovia SOŠV navštívili Irenu Mikócziovú

Foto
SOŠV

Zástupcovia Slovenského olympijského a športového výboru v stredu navštívili bývalú reprezentantku našej krajiny v stolnom tenise Irenu Mikócziovú.

Na návšteve sa zúčastnil predseda správnej rady Nadácie SOŠV Dušan Guľáš spolu s prezidentom SOŠV Antonom Siekelom a predsedom Slovenského stolnotenisového zväzu Zdenkom Krížom

Stretnutie sa nieslo v priateľskej atmosfére a okrem debaty o súčasnom stave športu na Slovensku pani Mikócziová zaspomínala na roky, ktoré strávila v reprezentácii. "Boli to krásne časy a veľmi rada na to spomínam," priznala s úsmevom hostiteľka.

Na februárovom zasadnutí členov správnej rady Nadácie SOŠV bol Irene Mikócziovej priznaný finančný grant, ktorý bude poberať do konca kalendárneho roka.

Irena Mikócziová - Bosá bola popredná československá a slovenská reprezentantka. Významné úspechy dosiahla už ako juniorka, keď na MEJ získala 4 zlaté a 1 striebornú medailu. Výborné výsledky zaznamenala aj v reprezentačnom družstve žien ČSSR na ME 1964, 1966 a 1968. Vybojovala 1 striebornú medailu vo štvorhre (s Lužovou v r. 1966) a 3 bronzové medaily v súťaži družstiev. Víťazkou Svetového festivalu mládeže vo dvojhre sa stala v 1959-om vo Viedni.

Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV