Športové aktuality
Bratislava
3 min. čítania

Zástupcovia SOŠV zablahoželali Petrovi Hochschornerovi st. k jeho nedávnym 70. narodeninám

Jubilantovi Petrovi Hochschornerovci staršiemu na pôde SOŠV zablahoželali najprv Vladimír Miller (s darčekovým košom v rukách) a Anton Siekel, zakrátko sa k nim pridal aj Gábor Asványi.
Foto
Ľubomír Souček, SOŠV

V sobotu 11. júna oslávil 70. narodeniny otec a počas celej športovej kariéry trojnásobných olympijských víťazov Pavla a Petra Hochschornerovcov Peter Hochschorner starší. V piatok 17. júna ho na pôde Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) prijal prezident SOŠV Anton Siekel v spoločnosti čestného člena SOŠV Vladimíra Millera, ktorý na dvoch z trojo „zlatých“ olympiád Hochschornerovcov (v Aténach 2004 a v Pekingu 2008) viedol slovenskú výpravu. Neskôr sa ku gratulantom pripojil aj výkonný riaditeľ SOŠV Gábor Asványi. Spoločne strávili v debate štyridsať minút.

Peter Hochschorner st. je už dôchodca a po dlhoročnom trénerskom pôsobení už nerobí trénera. „Netrénujem nikoho, ale všímam si, ako jazdia deti, aj môj dvanásťročný vnuk,“ poznamenal. Samozrejme, dianie vo svojom milovanom športe stále pozorne sleduje. Pred tromi týždňami sme ho aj s manželkou, dcérou a jedným z dvoch synov stretli na európskom šampionáte v Liptovskom Mikuláši.

Muž, ktorý si nedávno prevzal čestný štátny titul Zaslúžilý odborník v športe, v dôchodkovom veku pôsobí ako „trojitý“ poslanec – Bratislavského samosprávneho kraja, mesta Bratislava, aj mestskej časti Bratislava. Vo všetkých troch zastupiteľstvách sa snaží obhajovať záujmy športu a bojovať za utváranie náležitých podmienok na športovanie. Ako prezradil, aj z pôdy SOŠV sa ponáhľal na stretnutie s petržalským starostom, s ktorým mal hovoriť o športoviskách v tejto mestskej časti, kde prežil celý život.

„Chcem pomôcť zlepšiť situáciu so športoviskami v kraji, meste aj v mestskej časti, preto plánujem kandidovať aj na ďalšie obdobie. Športoviská sú stredobodom môjho záujmu. Školy ich majú zanedbané a aj mimo nich je situácia neradostná. Našťastie, Petržalka ide dobrým smerom. Potrebujeme však vytvárať komunitné centrá, takpovediac hniezda, z ktorých by nám vychádzali mladé talenty,“ naznačil Peter Hochschorner starší svoje poslanecké priority.

V debate so zástupcami SOŠV hovoril aj o problémoch slovenského vodného slalomu, o ťažkostiach, ktoré sprevádzajú prípravu pretekárov v areáli v Čunove, ale napríklad aj o nedostatočnom využívaní Dunaja na verejnú dopravu. Ak by sa Dunaj stal naozaj významnou dopravnou cestou pre osobnú prepravu, výrazne by sa tým odbremenila premávka na cestách.

Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV