Športové aktuality
2 min. čítania

Zážitky Slovákov z otváracieho ceremoniálu v Sarajeve

Ján Šiller

Sarajevo 10. februára (SOŠV) - Na olympijskom štadióne “Asim Ferhatović Hase” sa v nedeľu rozhorel Plameň mieru. Na rovnakom mieste, kde sa pred 35 rokmi začali XIV. zimné olympijské hry.

Oheň bol na ceste do dejiska EYOF-u 10 dní, odkedy fakľu z olympijského štadióna v Ríme prevzal primátor Sarajeva Abdulah Skaka. Ten otváral Európsky olympijský festival mládeže spolu s prezidentom Európskeho olympijského výboru Janezom Kocijančičom. Otvárací ceremoniál nepatril k najveľkolepejším. Po krátkom zahájení sa divákom za pochodu predstavilo všetkých 46 pochodujúcich výprav. Nasledovala Óda na radosť, príhovory spomenutých funkcionárov, olympijská hymna, vztyčovanie olympijskej vlajky, olympijský sľub, tanečno - hudobný program, zapálenie ohňa a ohňostroj. Slovákom sa ceremoniál páčil, z atmosféry na zaplnenom štadióne boli nadšení.

Ema Doboszová, vlajkonosička výpravy SR: "Bolo to perfektné, obrovský zážitok. Veľmi som si to užila. Veľmi by ma potešilo, keby by som si raz túto úlohu zopakovala na 'veľkej' olympiáde" Tento zážitok si budem pamätať navždy.

Juraj Mlynček, snoubordista: "Bolo to úplne super, skvelý zážitok. Veľmi veľa ľudí, cítil som tú atmosféru, bolo to super. Najlepšie bolo, koľko ľudí sa prišlo na nás pozrieť."

Walter Marx, olympijský ambasádor"Bol to pekný ceremoniál. Nebol veľkolepý, ale bol pekný."

Samuel Rehák, hokejista: "Páčilo sa mi zapaľovanie ohňa. Stihol som mávať vlajočkou aj nakrúcať. Mal som zimomriavky."

Pete Kazár, tréner biatlonistov: "Ceremoniál bol výborný. Pre športovcov veľmi pekný zážitok a my sme radi, že to tak funguje." 

Zjazdárky SR: "Páčilo sa nám ako sme kráčali po štadióne a zamávali. Najlepšie boli tie tanečničky. Aj ohňostroj bol úžasný."

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV