Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

Žiadna Smotánka. Golf je náročný šport, ktorý spája rodiny

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Jeho čaru prepadli Milan Lasica, Miroslav Šatan, Peter Bondra, Justin Timberlake i Michael Phelps. Golf v sebe spája prvky aristokracie a moderného športového odvetvia. Pod päť olympijských kruhov sa vrátil na Hrách v Rio de Janeiro po viac ako sto rokoch. Predtým mohli diváci sledovať v akcií golfistov v Paríži 1900 a v St. Louis 1904.

O popularite, expanzií golfu, ako aj jeho športovej úrovni na Slovensku sme sa rozprávali v Olympijskom podcaste, ktorý vám prináša exkluzívne partner TIPOS, s viceprezidentom Slovenskej golfovej asociácie Rastislavom Antalom.

„Keď som hral prvýkrát golf hovorím známemu, nech mi zoženie palice naľavo. Bolo to v Írsku. Vraví mi, jaké ľavé palice? To všetci hrajú napravo. Nebol som na žiadnej tréningovej lúke, rovno na ihrisku. Štandardne trikrát som zluftoval, potom mi povedali, ako mám čo robiť. Prišiel ďalší odpal, ktorý sa mi vydaril. Loptička letela poriadne ďaleko. Dostavil sa wau efekt. Vtedy som si povedal, toto je ono. To bola polovica 90. rokov. Odvtedy golf milujem.“

Redaktor Stanislav Benčat si v rámci predstavovania menších športov tento raz vybral golf. Hry podobné golfu sa hrávali už v 13. storočí, o golfe ako takom píšu kroniky od 16. storočia. U nás mal tradíciu za čias Rakúsko-Uhorska, potom však prišla dlhá odmlka.

V dnešných časoch je tento šport na vzostupe, špeciálne počas pandémiu koronavírusu čoraz viac ľudí objavilo jeho čaro. Aj preto sa započúvajte do Olympijského podcastu, v ktorom sa dozviete mnoho zaujímavostí. Čo všetko Rasťo Antala prezradil?

Čo potrebuje laik, keď chce začať hrať golf?

Koľko ihrísk je na Slovensku?

Od koľkých rokov sa môžu deti venovať golfu?

Ako vyzerá slovenská reprezentácia v golfe?

Dá sa aj v našich končinách zarobiť golfom na celý život?

Je golfový odpal podobný hokejovému?

Má Rory Sabbatini šancu získať pre Slovensko medailu spod piatich olympijských kruhov?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si najnovší TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si predchádzajúci štvrtkový podcast

 Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV