Športové aktuality
2 min. čítania

Zimné olympijské hry 2010 vo Vancouvri majú svoje slogany

VANCOUVER 26. augusta (SITA) - Organizátori zimných olympijských a paralympijských hier v roku 2010 vo Vancouveri zverejnili vo štvrtok oficiálne slogany podujatia vo francúzštine a v angličtine, ktoré sú oficiálnymi jazykmi usporiadateľskej krajiny Kanady. "With gloving hearts" - "S planúcimi srdcami" sú slová národnej hymny, ktorú pozná každý Kanaďan. Emócie športovca reprezentujúceho svoju vlasť pred celým svetom sa nedajú lepšie opísať, ako práve týmto veršom. Slogan vybrali na jeseň v roku 2007 a odvtedy prešiel skúšobnými testami vo Vancouveri, Toronte a Québecu, aby sa organizátori ubezpečili, či je táto koncepcia účinná a funkčná. Na jar tohto roku ju oficiálne schválil organizačný výbor a Medzinárodný olympijsky výbor (MOV).

Slogan vo francúzštine "Des plus brillants exploits" - "K ďalším vynikajúcim výkonom" sa odlišuje od anglického, ale tiež pochádza z národnej hymny Kanady a vyjadruje snahu dosiahnuť najvyššie ciele a výnimočnú statočnosť účastníkov OH. Pri oficiálnom verejnom predstavení olympijských sloganov asistovali aj kanadskí reprezentanti v zimných športoch, okrem iného aj Denny Morrison, aktuálny majster sveta v rýchlokorčuľovaní na 1 500 m.


© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané
Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV