Šport a olympizmus
Vuokatti
2 min. čítania

Zimný EYOF vo Vuokatti preložili z decembra 2021 na marec 2022

Pandémia ochorenia COVID-19 už vlani spôsobila preloženie termínu mnohých športových podujatí na neskôr. Týkalo sa to aj Európskych olympijských festivalov mládeže (EYOF), ktoré sa mali konať v roku 2021. Zimná verzia EYOF vo fínskom Vuokatti mala byť pôvodne namiesto januára až v decembri 2021, letnú verziu u nás v Banskej Bystrici z leta 2021 preložili na leto 2022. Najnovšie je však isté, že predovšetkým v dôsledku obáv z pandémie bude aj zimný EYOF vo Vuokatti až na budúci rok – 20. – 25. marca 2022. Dohodli sa na tom organizačný výbor podujatia, Fínsky olympijský výbor, aj Európske olympijské výbory (EOV), ktoré sú vlastníkom práv na EYOF.

K posunu termínu o tri mesiace viedla jednak viera, že v neskoršom termíne bude v Európe lepšia pandémiová situácia a jednak očakávanie, že v marci 2022 budú vo Vuokatti lepšie snehové podmienky, ako v decembri 2021. To by aj mohlo ušetriť časť nákladov na výrobu technického snehu.

Predpokladá sa, že na zimnom EYOF vo Vukoatti by sa malo zúčastniť okolo 1800 mladých športovcov vo veku 14 – 18 rokov, ktorí budú súťažiť v 9 športových odvetviach (zjazdové lyžovanie, beh aj skoky na lyžiach, severská kombinácia, biatlon, snoubording, ľadový hokej, šortrek a krasokorčuľovanie. V ľadovom hokeji (nie vo Vuokatti, ale v meste Kajaani) budú súťažiť aj družstvá dievčat.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV