Športové aktuality
Lido di Jesolo
2 min. čítania

Zlato Karlíka a tucet medailí slovenských kickboxerov na MS WAKO, Filipová a Chochlíková postúpili na Svetové hry v Birminghame

Marek Karlík získal zlato už tretí raz v sérii, Monika Chochlíková si vybojovala striebro, aj postup na Svdetové hry v Birminghame.
Foto
TASR/Dušan Hein a Dano Veselský

Veľmi úspešné vystúpenie majú za sebou slovenskí reprezentanti v kickboxe na majstrovstvách sveta WAKO, ktoré sa uskutočnili v dňoch 16. - 24.októbra 2021 v talianskom Lide di Jesolo. V konkurencii 1536 štartujúcich zo 65 krajín sveta sa predstavilo dovedna 26 slovenských kickboxerov, ktorí si v súťažiach seniorov a veteránov spolu vybojovali tucet medailí – 1 zlatú, 4 strieborné a 7 bronzových. Slovenská výprava obsadila v medailovom rebríčku 19. miesto.

Zlato v kicklighte mužov do 74 kg si už tretí raz v sérii (2017, 2019, 2021) vybojoval Marek Karlík. Tým sa stal sa historicky najúspešnejším športovcom Slovernského zväzu kickboxu.

Strieborné medaily získali Milan Kratochvíla vo fullcontacte mužov do 81 kg, Monika Chochlíková v K1 žien do 52 kg, Skarleta Korcová v lightcontacte žien nad 70 kg a Vladimír Dudinský v lightcontacte veteránov do 63 kg.

Bronz si z Talianska odniesli Alexandra Filipová v K1 žien do 70 kg, Sebastián Fapšo vo fullcontacte mužov do 86 kg, Lucia Fecková v kicklighte žien do 55 kg, Dominika Sakáčová v lightcontacte žien do 50 kg, Skarleta Korcová v kicklighte žien nad 70 kg, Zuzana Klačanská v lightcontacte žien do 70 kg a Vladimír Dudinský v kicklighte veteránov do 63 kg.

Alexandra Filipová si na MS okrem zisku bronzu vybojovala postup na Svetové hry.
Alexandra Filipová si na MS okrem zisku bronzu vybojovala postup na Svetové hry.
Foto
SZKB

Alexandra Filipová a Monika Chochlíková sa z Lida di Jesolo kvalifikovali na Svetové hry IWGA, ktoré sa uskutočnia v júli 2022 v americkom Birminghame. Slovenskú výpravu na troto podujatie premiérovo vyšle Slovenský olympijský a športový výbor. Na predchádzajúcej edícii Svetových hier vo Vroclave v roku 2017 získala Monika Chochlíková striebro a Veronika Cmárová bronz.

Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV