Športové aktuality
Podcast
4 min. čítania

Zobudila som sa a vedela, že finále s Hingisovou vyhrám. Nielen o tenise s Danielou Hantuchovou

Stanislav Benčat

Počúvajte na:  Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

„Nikdy sa mi nestalo, že o tomto hovorme a o tomto nie. Máme medzi sebou dôveru. Cítime, kde sú mantinely. Vieme mať veľkú srandu, rozoberať aj vážne veci, ale vieme odkiaľ-pokiaľ. Novinári toto niekedy prešvihnú. Necítia to také naše športové. Pýtať sa na emócie, keď si práve prehral zápas. Nikdy by mi to nenapadlo a v mojom podcaste by som sa to nespýtala. Keď som na dvorci v pozícii novinára pre televíziu je to iné. Tam sa to spýtať musím, hoci normálne by som sa to nespýtala.“

Daniela Hantuchová s redaktorom Olympijského podcastu Stanislavom Benčatom.
Daniela Hantuchová s redaktorom Olympijského podcastu Stanislavom Benčatom.
Foto
SOŠV

Ôsmeho marca by si každý chlapec a chlap mal uvedomiť a pripomenúť, že Adam bez Evy by bol ako džbán bez vody, strom bez lístia, pesnička bez tónov a slov, pretože v tento deň oslavujeme Medzinárodný deň žien. Je preto jasné, že hostkou špeciálneho vydania podcastu je žena. Moderátor Stanislav Benčat privítal v podcastovom štúdiu vzácnu návštevu, prvú dámu slovenského tenisu, Danielu Hantuchovú.

Niekdajšia svetová päťka prežíva úspešnú kariéru po úspešnej kariére. Hantuchová patrila na tenisových dvorcoch k najlepším na svete, dnes je nemenej úspešnou televíznou komentátorkou a analytičkou tenisu. Rovnako tak sa venuje nahrávaniu vlastného podcastu.

V Olympijskom podcaste hovorila nielen o aktuálnych projektoch, ale zaspomínala si aj na časy veľkej tenisovej slávy. Čo všetko nájdete v najnovšom Olympijskom podcaste?

  • Ako sa zrodila myšlienka nahrávať vlastný podcast?
  • Kto bol doteraz najlepší hosť?
  • Koho by rada Hantuchová vyspovedala?
  • Ako sa jej pracuje v úlohe analytičky?
  • S kým sa jej robia najlepšie rozhovory?
  • Ako vnímala špecifický Austrialian Open v čase pandémie?
  • Ako robila analýzy z domu?
  • Ako si spomína na turnaj v Indian Wells?
  • Aké má vzťahy s Barbarou Schettovou či inými hráčkami z minulosti?
  • Dnes uvádza na trh vlastný parfém, aký je príbeh jeho vzniku?

Špeciálne vydanie Olympijského podcastu sme pripravili v spolupráci s Komisiou SOŠV pre ženy a šport. Cieľom komisie ženy a šport je zabezpečovať osvetu a sprístupňovať športovej verejnosti dokumenty z MOV a iných inštitúcií zaoberajúcich sa problematikou rodovej rovnosti a prispievať tak k tomu, aby ženy aj muži v športe mali rovnaké príležitosti zapojenia sa do športového a riadiaceho života vo všetkých úrovniach a smeroch. Prispievať k zabezpečeniu základného práva športovcov, ktorým je bezpečné prostredie, v ktorom šport vykonávajú.


Vypočujte si predchádzajúci podcast

Všetky podcasty  


Počúvajte na:  Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV