Športové aktuality
2 min. čítania

Taliani sa 1000 dní pred ZOH 2026 posunuli v prípravách

Foto
MOV

Prípravy na zimné olympijské hry 2026 v Miláne a Cortine d‘Ampezzo sa posunuli o ďalší stupeň. Počas víkendu si organizátori a celé olympijské hnutie pripomenú významný míľnik v prípravách, do otvorenia športového sviatku zostáva od soboty 1000 dní.

Zimné olympijské hry sa v Miláne a v Cortine d‘Ampezzo budú konať od 6. do 22. februára 2026.

Krátko pred oslavami 1000 dní do začiatku ZOH 2026 sa konalo zasadnutie koordinačnej komisie MOV. Organizátori počas neho aktualizovali informácie o plánovaní hier, hlavnom pláne športovísk, riadení a o marketingových otázkach.

„Necelé tri roky pred zimnými olympijskými hrami Miláno - Cortina d’Ampezzo 2026 vstupujeme do vzrušujúcej a rozhodujúcej fázy. Dôveru nám dodáva skutočnosť, že organizačný výbor má už teraz silný tím, ohlásil aj nových komerčných partnerov a prijal dôležité rozhodnutia týkajúce sa miest konania. Základné práce dobre pokročili a v nasledujúcich mesiacoch umožnia ďalšie urýchlenie príprav,“ povedala predsedníčka koordinačnej komisie MOV Sari Essayahová.

Organizačný výbor úzko spolupracuje s talianskou vládou, regionálnymi orgánmi a s kľúčovými zainteresovanými stranami vrátane MOV, medzinárodných športových federácií a národných olympijských výborov. Súčasťou príprav sú aj viaceré aktivity pre verejnosť – návrh maskota talianskymi školákmi či vzdelávacie programy. Pri príležitostí 1000 dní do ZOH sú naplánované aj akcie, ktoré chcú motivovať mládež k pohybu.

„Veľmi dobre si uvedomujeme výzvy, ktoré pred nami stoja, ale musím povedať, že záverečná správa zo stretnutia koordinačnej komisie ma do istej miery upokojuje. Táto správa jasne stanovuje naše priority a určuje smer našej práce v budúcnosti. Naše riadenie a organizácia sú nastavené tak, aby zaručovali rýchle rozhodovanie a efektívnu vnútornú komunikáciu. Verím, že ciele, o ktorých sa diskutovalo na zasadnutí koordinačnej komisie, sa podarí dosiahnuť,“ povedal prezident organizačného výboru Giovanni Malago.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV