Šport a olympizmus
2 min. čítania

Zuzana Paňková ašpiruje na Cenu Piotra Nurowského

Zuzana Paňková mohla byť po ME juniorov a pretekárov do 23 rokov maximálna spokojná.
Foto
TASR - Pavel Neubauer

Vodná slalomárka Zuzana Paňková je po výsledkoch na majstrovstvách Európy v slovinskom Solkane v nominácii prestížnu Cenu Piotra Nurowského pre najlepšieho mladého európskeho športovca za rok 2021. Zoznam sedemnástich kandidátov zverejnili Európske olympijské výbory.

Paňková na majstrovstvách Európy v Solkane bola zlatá v K1 i C1 junioriek, v 3xK1 a v extreme slalome získala bronz. Stala sa najúspešnejšou účastníčkou šampionátu. Na MS junioriek vybojovala bronzovú medailu v K1.

Zo sedemnástky kandidátov vyberú zástupcovia národných olympijských výborov a expertná skupina päticu finalistov. Meno víťaza bude známe počas seminára Európskych olympijských výborov, ktorý sa uskutoční 25. a 26. novembra v Šamoríne.

Držiteľ Ceny Piotra Nurowského získa aj školné vo výške 15-tisíc eur na pokrytie tréningových potrieb. Pre druhého v hlasovaní je odmena 8-tisíc, tretí dostane 5-tisíc a štvrtý až šiesty mladý športovec po 3-tisíc eur.

Zatiaľ poslednou víťazkou ocenenia udeľovaného na počesť bývalého prezidenta Poľského olympijského výboru Piotra Nurowského, ktorý tragicky zahynul počas leteckého nešťastia v roku 2010, sa stala v roku 2019 Ukrajina Jaroslava Mahučichová. Vlani cenu pre športovca, ktorý počas roka zaujal športovými výsledkami i prístupom na športovisku i mimo neho pre nedostatočný počet mládežníckych svetových súťaží neudelili.

Zoznam kandidátov

Tagy
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV