Športové aktuality
2 min. čítania

Zuzana Paňková strieborná v SP v Pau, návrat Michala Martikána

Zuzana Paňková sa etabluje v špičke v C1 žien.
Foto
TASR/PAVEL NEUBAUER

Zuzana Paňková obsadila druhé miesto vo finále C1 na podujatí Svetového pohára vo vodnom slalome vo francúzskom Pau. Mladú 17-ročnú slovenskú tínedžerku zdolala len Češka Gabriela Satková. V súťaži mužov obsadil Matej Beňuš ôsme miesto.

Slovenská reprezentantka vyrazila na finálovú trať ako druhá v poradí, po dojazde do cieľa bola s časom spokojná. Predviedla čistú jazdu a čakala na súperky.

Favoritka Jessica Foxová zaváhala v strede trate a nabrala stratu, napokon obsadila tretie miesto. Čisto išla aj Satková, ktorá napokon bola o 4,40 sekundy rýchlejšia ako Paňková.

Pre slovenskú reprezentantku je to najlepšie umiestnenie v tohtoročnom seriáli SP. „Je to úžasné. Bola to ťažká trať, musela som byť sústredená po celý čas. Keď už bolo len päť báb na trati, začala sa mi točiť hlava, lebo som si uvedomovala, čo je v hre. Keď ´ťukla´ Foxová, to som si už musela sadnúť,“ uviedla Paňková vo videu pre canoe.sk.

Beňuš ako víťaz semifinále vyšiel na trať ako posledný, po druhom medzičase mal stratu vyše sekundy, čo mu zaručovalo umiestnenie na pódiu. Dotkol sa však poslednej bránky a to ho odsunulo až na 8. miesto.

V Pau sa prvýkrát v pretekoch SP predstavil v tejto sezóne dvojnásobný olympijský víťaz a päťnásobný olympijský medailista Michal Martikán. V C1 mužov 43-ročný kanoista stratil v semifinále na víťazného Mateja Beňuša 6,32 sekundy a obsadil 17. priečku. Do elitnej desiatky sa neprebojoval ani Marko Mirgorodský, päťdesiatsekundová penalizácia v semifinále ho odsunula na 27. pozíciu.

Podujatia a športovci
Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV