Športové aktuality
1 min. čítania

MOV potrestal za doping na ZOH 2014 Zajcevovú, Docenkovú a Čekalovovú

Lausanne 1. decembra (TASR) - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) diskvalifikoval pre doping zo ZOH 2014 v Soči ďalšie tri ruské športovkyne vrátane členky striebornej biatlonovej štafety Oľgy Zajcevovej. O medailu však už Rusky prišli na začiatku týždňa po tom, čo MOV oznámil trest pre ďalšie dve členky štafety Janu Romanovovú a Oľgu Viluchinovú. Po ich diskvalifikácii sa vo výsledkovej listine posunú aj slovenské reprezentantky, ktoré pôvodne obsadili v pretekoch 14. miesto.

Okrem Zajcevovej MOV na základe správy Oswaldovej komisie dodatočne vyškrtol z výsledkových listín ZOH 2014 aj ruské bežkyne na lyžiach Anastasiu Docenkovú a Juliu Čekalovovú. Všetky športovkyne majú zároveň doživotný zákaz štartu na olympijských hrách v akejkoľvek funkcii, informovala agentúra AP. V rámci vyšetrovania ruského dopingu na ZOH 2014 diskvalifikoval MOV už 25 ruských športovcov.

Zajcevová získala aj zlaté medaily v štafete na ZOH 2006 a 2010, ako i striebro vo Vancouveri 2010 v pretekoch s hromadným štartom. Tých sa však piatkový verdikt MOV nedotýka.
Podujatia a športovci
paris

Related

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV