Športové aktuality
2 mins. čítania

Výsledky prieskumu verejnej mienky na Liptove výrazne v prospech zjazdového lyžovania v Jasnej v projekte Krakova na ZOH 2022

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ (SOV) - V dňoch 5. - 9. decembra 2013 uskutočnila agentúra Focus telefonický prieskum verejnej mienky v súvislosti s plánovaním súťaží v zjazdovom lyžovaní v rámci kandidatúry poľského Krakova na ZOH 2022 v stredisku Jasná – Nízke Tatry. Prieskum si objednal Slovenský prípravný výbor ZOH Krakov 2022 a agentúra Focus ho uskutočnila na území mesta Liptovský Mikuláš a dotknutých obcí (Demänovská Dolina, Pavčina Lehota, Liptovský Ján, Lazisko, Závažná Poruba) na vzorke 500 respondentov vo veku od 18 rokov.

Celkovo viac ako tri štvrtiny opýtaných (79%) súhlasia s tým, aby sa v stredisku Jasná – Nízke Tatry konali súťaže v zjazdovom lyžovaní v rámci ZOH Krakov 2022, pričom s konaním týchto súťaží „rozhodne súhlasí“ 57% opýtaných a „skôr súhlasí“ 22% opýtaných.

Naopak, s konaním súťaží v zjazdovom lyžovaní v rámci ZOH 2022 v stredisku Jasná – Nízke Tatry nesúhlasí celkovo 15% respondentov, pričom „skôr nesúhlasí“ 6% respondentov a „rozhodne nesúhlasí“ 9% respondentov. K otázke sa nevedelo vyjadriť  5% opýtaných.

V rámci prieskumu si až 62% opýtaných myslí, že prípadné uskutočnenie súťaží v zjazdovom lyžovaní v rámci ZOH Krakov 2022 v stredisku Jasná – Nízke Tatry by prinieslo pre okolitý región viac výhod ako nevýhod.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV