Športové aktuality
2 mins. čítania

Krst knižnej pamätnice SOV z I. európskych hier BAKU 2015 obstarali piati slovenskí medailisti z premiérového podujatia

Ľubomír Souček

BRATISLAVA 5. augusta (SOV) - Júnové I. európske hry v azerbajdžanskom Baku priniesli skvelú premiéru kontinentálneho multišportového podujatia. Viac než 6000 športovcov zo všetkých 50 európskych krajín v Baku súťažilo z 253 disciplínach 31 športových odvetví. Slovenský olympijský výbor (SOV) vyslal na I. európske hry v Baku najväčšiu výpravu v histórii slovenskej účasti na vrcholných športových podujatiach. Na I. európskych hrách nás reprezentovalo 164 športovcov. Výprava sa vrátila domov so ziskom dvoch zlatých, dvoch strieborných a troch bronzových medailí.

Historickú premiéru Európskych hier a početnú účasť slovenských športovcov zachytáva knižná pamätnica SOV s názvom BAKU 2015. Jej autormi sú fotograf Ján Súkup a publicista Ľubomír Souček. Nepredajnú publikáciu, ktorá vyšla v náklade 650 výtlačkov, pútavo graficky stvárnil Peter Buček. Jej vydanie finančne významne podporili Európske olympijské výbory.

Krst knižnej pamätnice SOV z I. európskych hier BAKU 2015 obstarali piati slovenskí medailisti z premiérového podujatia

Na 112 plnofarebných stranách formátu A4 kniha BAKU 2015 textovo zachytáva kľúčové dianie v Baku i najpamätnejšie momenty slovenskej účasti na I. európskych hrách, a obrazovo takmer všetko dôležité a zaujímavé, čo sa týkalo slovenskej výpravy. Súčasťou publikácie je bohatý výsledkový sumár účinkovania slovenských reprezentantov, ale aj kompletný prehľad medailistov vo všetkých súťažiach.

Publikáciu BAKU 2015 na záver stredajšej tlačovej besedy SOV presne rok pred olympijskými hrami v Riu de Janeiro medailami „pokrstili“ piati slovenskí medailisti z EH v Baku – strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková, ktorá spoločne s Erikom Vargom triumfovala v mix trape, kapitán víťazného miešaného družstva atlétov Marcel Lomnický, strieborný pištoliar Pavol Kopp, bronzový pištoliar Juraj Tužinský a bronzový boxer v kategórii do 52 kg Viliam Tankó.

Knižnú pamätnicu si môžete stiahnuť

.

Päť zo siedmich slovenských medailí z I. európskych hier na obálke knihy BAKU 2015. FOTO: JÁN SÚKUP
Päť zo siedmich slovenských medailí z I. európskych hier na obálke knihy BAKU 2015.
Foto
JÁN SÚKUP

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Related

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV