Športové aktuality
2 mins. čítania

Olympijský klub Nové Zámky oslavoval dvadsaťročnicu

Roman Guliš
Predseda OK Nové Zámky Peter Rácek s plaketou OK Bratislava k 20. výročiu novozámockého klubu, ktorú mu odovzdala šéfka OK Bratislava a čestná členka SOV Mária Mračnová.
Foto
ROMAN GULIŠ

NOVÉ ZÁMKY 30. októbra (gul) – Olympijský klub (OK) Nové Zámky si v tomto období pripomína 20. výročie svojho ustanovenia. Oslava dvadsaťročnice sa uskutočnila v piatok 27. októbra na pôde Strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu v Nových Zámkoch. Zúčastnil sa na nej primátor mesta Nové Zámky Otokar Klein, viceprezident Slovenského olympijského výboru (SOV) pre olympizmus Zdenko Kríž, predseda Združenia olympijských klubov SR Ivan Čierny, čestná členka a bývalá dlhoročná podpredsedníčka SOV Mária Mračnová, olympionici z regiónu Július IvanŠtefan Malík, ako aj ďalší významní predstavitelia športového života v regióne ako aj na Slovensku.

Olympijský klub Nové Zámky vznikol na jeseň 1997. Myšlienka sa zrodila v hlavách troch športových nadšencov Jozefa Mesiarkina, Jozefa HataluPetra Ráceka, ktorí sa stretli na jednom podujatí. Dohodli sa, že podľa vzoru tuctu predchádzajúcich OK na Slovensku založia olympijský klub aj v tomto regióne. V okrese Nové Zámky sú tri mestá, a tak sa k zakladateľom OK pridali ďalší priaznivci športu zo Štúrova a Šurian. V júni 1997 obdržali Novozámčania od podpredsedníčky SOV Márie Mračnovej list s oznámením, že zasadnutie olympijských klubov Slovenska v Lučenci 13. júna 1997 odsúhlasilo utvorenie nového OK v Nových Zámkoch ako 13. v poradí.

Činnosť OK Nové Zámky zhrnul v prejave jeho predseda Peter Rácek. Konštatoval, že nosnými akciami klubu boli vedomostné súťaže o olympizme, besedy s olympionikmi alebo predstaviteľmi športov a rôzne športové podujatia. Za dlhoročnú aktívnu prácu sa klubu poďakoval primátor mesta Otokar Klein. Uznanie si OK Nové Zámky vyslúžil aj od predsedu Združenia olympijských klubov SR (v súčasnosti ich už je 21) Ivana Čierneho, ktorý poukázal na potrebu rozširovania členskej základne klubu napríklad formou kolektívneho členstva športových klubov či škôl.

OK Nové Zámky ocenil troch svojich členov za ich dlhoročnú aktívnu prácu: Jozefa Hatalu, Pavla Sáraza a in memoriam bývalého predsedu klubu Jozefa Mesiarkina.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV