Športové aktuality
2 mins. čítania

Úpešných strelcov prijal prezident SOV Anton Siekel

Ján Šiller
Foto
Andrej Galica

Bratislava 14. septembra - Úspešných slovenských strelcov privítal na pôde Slovenského olympijského výboru (SOV) v piatok predpoludním prezident SOV Anton Siekel spolu s viceprezidentom Jozefom Göncim.

Danka Barteková, Zuzana Rehák Štefečeková a Erik Varga získali na základe medailových umiestnení, resp. štrvtého miesta na 52. MS v streľbe v Čchangwone pre Slovensko spolu rekordných 5 miesteniek na OH v Tokiu. Do sídla SOV prišli v sprievode riaditeľa Športového centra polície Juraja Minčíka.

"Myslím si, že som podal nadľudský výkon, lebo po ročnej pauze, ktorú som mal po úraze, to bola veľmi ťažká cesta. Vďaka môjmu realizačnému tímu, manželke a ľuďom, ktorí mi pomáhali, sa mi podarilo dosiahnuť na medailu," zhodnotil svoje úspešné pôsobenie na MS Erik Varga.

"Toto je história, ktorá sa možno už nebude opakovať. Verím však, že sa bude. Pred majstrovstvami sveta som nemala takéto nielen očakávania, ale ani sny," vyznala na margo svojich zlatých úspechov na šampionáte Zuzana Rehák Štefečeková.

"Na jednej strane sa veľmi teším, lebo keby mi niekto na začiatku roka povedal, že budem na majstrovstvách sveta štvrtá, po troch alebo štyroch rokoch výsledkových suchôt, tak si poviem, že určite super, miestenka je vo vrecku, budem mať oveľa menší stres v príprave na Tokio. Na druhej strane, tým, že tá medaila mi ušla fakt len o kúsoček, o jeden presný výstrel, tak to zamrzí. Ale všetko sa deje z nejakého dôvodu a budem sa snažiť budúci rok to trošku zlepšiť," opísala svoje zmiešané pocity víťazka kvalifikácie skeetu Danka Barteková, ktorú vo finále MS tesne prekonala trojica Američaniek.

Celé znenie piatkových vyjadrení úspešných strelcov si môžete vypočuť v našom budúcotýždňovom PODCASTe na stránke olympic.sk, resp. na facebooku Slovenského olympijského tímu

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV