Paríž 2024

OH
Krajina
Dátum konania
-

Kvalifikačné kritéria

Paríž bude po Londýne druhým mestom v histórii, ktorý privíta tretíkrát olympijské hry. Olympijské hry hostil už v rokoch 1900 a 1924. Na ďalšie musel čakať sto rokov. Olympijské hry sa budú konať vo Francúzsku už šiestykrát, trikrát krajina hostila aj zimné olympijské hry. Hry XXXIII. olympiády získali Francúzi na 131. zasadnutí MOV 13. septembra 2017 v Lime v Peru. MOV sa dohodol s Parížom a Los Angeles, že budú hostiteľmi OH 2024, resp. 2028, keďže ďalší kandidáti od svojho úmyslu ustúpili.

Parížania chcú zo svojho mesta vytvoriť najväčší športový park na svete. Súťaže sa neobmedzia len na štadióny a haly, ale budú sa konať aj na otvorených priestranstvách v centre francúzskej metropoly. „Olympiádu premeníme na všeľudovú slávnosť a viac vtiahneme návštevníkov do aktívneho pojatia športu,“ naznačuje prezident organizačného výboru Tony Estanguet.

Olympionici zavítajú na ikonické parížske športoviská. Atléti budú bojovať na Stade de France v St. Denis, tenisti na Roland Garros, kde dokonca plánujú jeden kurt zastrešiť pre potreby boxerského turnaja. V hale Bercy sa bude hrať basketbal a súťažiť v gymnastike.

Parížania využijú na súťaže aj historické objekty a zaujímavé mestské prvky. Pod Eiffelovou vežou na Marsových poliach sa budú hrať zápasy v plážovom volejbale, na Elyzejských poliach budú súťažiť skejtbordisti, pri Invalidovni sa rozložia lukostrelci, vo Verseilles zasa zástupcovia jazdeckého športu. Na námestí Place de la Concorde sa bude hrať turnaj v basketbale 3x3 a uskutoční sa tam aj súťaž v novom olympijskom športe breakingu, ktorých vychádza z breakdancu.

Olympijské boje sa prvýkrát uskutočnia aj v Polynézii. Dedina Teahupo’o na Tahiti bude dejiskom súťaží v surfingu.

V porovnaní s tokijským olympijským programom budú chýbať bejzbal, softbal a karate, pribudol breaking. Miesto v olympijskom programe si zachovali aj športové lezenie, surfing či skejtbording. Celkovo sa bude bojovať v 32 športoch.

Paríž chce usporiadať najekologickejší olympijský sviatok v histórii.

Organizátori olympijských hier 2024 v Paríži využijú nový model celosvetového predaja vstupeniek a hospitality balíkov. Tento systém ponúka fanúšikom a ostatným účastníkom olympijských hier veľa výhod. Poskytuje im zjednodušené, transparentné, spravodlivé a bezpečné zabezpečenie ich športového zážitku. Viac informácií o novinkách predaja vstupeniek a hospitality balíkov nájdete tu.

Všetkým záujemcom o kúpu vstupeniek alebo hospitality balíkov dôrazne odporúčame využiť oficiálne kanály. Ak sa rozhodnete pre nákup od neoficiálneho predajcu, riskujete, že vaše vstupenky alebo balíky nebudú sprostredkované alebo ich organizačný výbor hier zruší v súlade s obchodnými podmienkami. Predpredaj vstupeniek mimo oficiálnych kanálov je podľa francúzskeho práva trestným činom.

VSTUPENKY

Vstupenky na olympijské hry 2024 v Paríži si budú môcť fanúšikovia po celom svete zakúpiť prostredníctvom jednotnej platformy, ktorú zriadil organizačný výbor OH. Vzhľadom na veľký záujem o vstupenky sa organizačný výbor rozhodol zaviesť tzv. lotériový systém.

Prehľad vstupeniek vrátane oficiálnych cien pre širokú verejnosť zverejnia organizátori na oficiálnej webovej stránke v decembri 2022 a bude prepojený s registráciou do lotériového systému, prostredníctvom ktorého sa bude žrebovanie vstupeniek konať. Následný predaj vstupeniek sa začne vo februári 2023.

Fanúšikom, ktorí chcú zvýšiť svoje šance na získanie vstupeniek, odporúčame, aby sa stali členmi Club Paris 2024. Členovia tohto klubu budú dostávať aktuálne informácie o vstupenkách a budú mať možnosť získať prednostný prístup k ich nákupu.

HOSPITALITY BALÍKY

Spoločnosť On Location je dnes jediným a exkluzívnym celosvetovým poskytovateľom balíkov pohostinnosti pre olympijské hry v Paríži 2024 a nasledujúce zimné olympijské hry v Miláne a Cortine d‘Ampezzo 2026 a olympijské hry v Los Angeles 2028.

Ponúkané balíky budú štandardné alebo prispôsobené konkrétnym zákazníkom a budú zahŕňať garantované vstupenky s prístupom do salónikov a skyboxov na miestach konania, dopravu, ubytovanie a jedinečné kultúrne, gastronomické a športové aktivity.

Viac informácií o balíkoch pohostinnosti nájdete na oficiálnej webovej stránke On Location.

 

Miestenky vybojovali

športová streľba - Vzduchová pištoľ 10 m

vodný slalom - K1

cestná cyklistika

Miestenka - muž

cestná cyklistika - preteky s hromadným štartom

vodný slalom - K1

vodný slalom - C1

vodný slalom - C1

atletika - 800 m

športová streľba - trap

športová streľba - skeet

atletika - 100 m prekážky

športová streľba - vzduchová puška 10 m

športová streľba - skeet

športová streľba - trap
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV