Športové aktuality
3 mins. čítania

Olympijský klub Orava zorganizoval: Benefičné angličáky 2018

Profile picture for user afinode
Juraj
Falát

Benefičné angličáky opäť pomáhali.
Čo je to vlastne angličák? Angličak alebo inak povedané burpees je dynamická a rýchla kombinácia kľuku a drepu s výskokom pri ktorej sa zapája veľké množstvo svalov celého tela, pričom vynikajúco pôsobí ako prostriedok na redukciu telesnej hmotnosti a zároveň buduje kondíciu
. Tí čo to poznajú dobré vedia že tento cvik a mnohé ďalšie si môžu zacvičiť v crossfitovom centre Maximus Gym v Dolnom Kubíne, pod ktorého záštitou sa konal už 4. ročník tohto vydareného benefičného podujatia .Hlavní tréneri tohto centra Matej Hricko a Andrej Belvončík sa aj takouto formou snažia spropagovať tento cvik a funkčný tréning v širokej verejnosti a podporiť zároveň aj tých ktorých pohyb je z rôznych dôvodov limitovaný .Hlavným cieľom podujatia je prispieť na dobrú vec, čiže za každý urobený angličák venuje Maximus Gym prostredníctvom svojich sponzorov 1 cent.
Tohto roku bol výťažok venovaný Lenke Šestákovej na rehabilitačný pobyt v národnom rehabilitačnom centre Kováčova. Na záver podujatia teda tréneri z Maximus Gymu venovali Lenke 1080,- eur.
Podujatie sa konalo v piatok podvečer o 18,00 hod v telocvični ZŠ J.Matúšku a zúčastnilo sa ho 148 registrovaných účastníkov , ktorí odcvičili 46.604 angličákov. Tento výkon je ešte väčší ako slovenský rekord v počte angličákov, ktorý drží taktiež Maximus Gym a ktorý je 45692 angličákov. Medzi účastníkmi bolo vidieť športovcov z rôznych športových klubov mesta, ale akcia mala výborný ohlas vo verejnosti o čom svedčí aj skutočnosť že medzi cvičiacimi boli tak malé deti až po seniorov, či dokonca cvičili celé rodiny. Do podujatia sa zapojili aj účastníci zo športových klubov z Brezna, Ružomberka, Námestova, Trstenej a Kežmarku.V rámci propagácie podporili prostredníctvom sociálnych sieti toto podujatie aj známi slovenský športovci Martin Reway, Štefan Svitko, Boris Babik ,ktorí v Maximus Gyme v rámci svojej športovej prípravy zlepšujú svoju kondičku.
Tí ktorí si prišli zasúťažiť kto urobí za hodinu najviac angličákov boli na záver odmenení krásnymi pohármi a trofeje si odniesli Šimon Maliňák z Ružomberka za 610 angličákov. Zo žien bola najlepšia Lenka Bóryová z Kežmarku,ktorá urobila 634 angličákov. Spomedzi mládeže do 12 r. bol najlepší Samuel Foltýn z D.Kubína.
Slzy dojatia, ale aj veľký potlesk na záver podujatia ukázali že benefičné angličáky mali význam a dali cvičeniu a pohybu väčší zmysel a vlastne o to trénerom z Maximus gymu išlo v prvom rade.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV