Športové aktuality
2 mins. čítania

Cena fair play na Zimnej Kalokagatii pre ZŠ a MŠ vo Važci

Žiaci ocenenej Základnej školy s materskou školou vo Važci.
Foto
SAŠŠ

VYSOKÉ TATRY (SAŠŠ) - V športovom areáli FIS na Štrbskom Plese a na svahu Interski sa v dňoch 12. až 13. marca 2019 uskutočnil už 9. ročník Zimnej Kalokagatie, športových súťaží žiakov základných škôl z celého Slovenska. Vyhlasovateľom tohto najvýznamnejšieho žiackeho športového podujatia na Slovensku je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Slovenská asociácia športu na školách, Slovenský olympijský a športový výbor a Kalokagatia na Slovensku. Na štart súťaží podujatia sa postavilo 358 pretekárov  zo Slovenska a z Ruskej federácie.

Novinkou počas organizovania športových súťaží bolo udeľovanie zelených kariet fair play, ktoré vyhlásili organizátori v spolupráci s Klubom fair play SOŠV. Tieto karty sú pravým opakom známych červených a žltých kariet, ktoré udeľuje rozhodca za priestupky voči pravidlám. Kartu fair play môžu dostať nielen športovci, ktorí sa počas pretekov zachovajú čestne, alebo v kritickej situácii priznajú svoj priestupok, ale kartu môžu dostať aj tréneri, rodičia, či pedagógovia.

Pri slávnostnom vyhodnotení športových súťaží  organizátori pod patronátom Klubu fair play SOŠV udelili „Cenu fair play“ Základnej škole s materskou školou vo Važci. Reprezentanti školy pod vedením svojho učiteľa Mareka Baláža počas celého podujatia preukázali, že sú nielen vedení k čestnosti v živote a v športovom konaní, ale aj vystupujú podľa týchto hodnôt. Cenu družstvu Základnej školy s materskou školou vo Važci odovzdala členka Kolégia Klubu fair play SOŠV Andrea Ristová.

Projekt
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV