Športové aktuality
1 min. čítania

Na monumentálnej klasike Paríž – Roubaix Peter Sagan piaty

Peter Sagan.
Foto
TASR/AP

Roubaix 14. apríla (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan neobhájil triumf na tretej monumenálnej klasike sezóny, 117. ročníku Paríž - Roubaix. V nedeľňajších pretekoch obsadil 5. miesto. Víťazom sa stal Belgičan Philippe Gilbert z tímu Quick Step. Na druhom mieste sa umiestnil Nils Politt (Kaťuša-Alpecin), tretí bol ďalší jazdec z Quick-Stepu Yves Lampaert.

Peter Sagan, ktorý sa približne v polovici pretekov octiol v hromadnom páde, sa v ich poslednej fáze prebojoval do vedúcej šesťčlennej skupiny. V závere mu však dochádzali sily, Gilbert s Pollitom sa dostali do úniku, na ktorý nedokázal zareagovať. Obaja lídri spolupracovali a zvyšovali náskok. Niekoľko kilometrov pred velodromom tak bolo jasné, že víťaz vzíde z nemecko-belgickej dvojice. Na velodrom prišli spoločne, skúsený Belgičan rozhodol v záverečnej zákrute. Sagan sa v závere už ani nepokúsil zabojovať o štvrté miesto a obsadil konečnú piatu priečku.

Výsledky Paríž - Roubaix (257 km): 1. Gilbert (Belg./Deceuninck-Quick-Step) 5:58:02 h, 2. Politt (Nem./Kaťuša-Alpecin) - rovnaký čas ako víťaz, 3. Lampaert (Belg./Deceuninck-Quick-Step) +13 s, 4. Vanmarcke (Belg./Education First Pro Team) +39, 5. Peter SAGAN (SR/Bora-hansgrohe) +42, 6. Senechal (Fr./Deceuninck-Quick-Step) +47, ... Juraj SAGAN (SR/Bora-hansgrohe) – nedokončil.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV