Športové aktuality
1 min. čítania

Na MS v stolnom tenise Balážová s Pištejom v mixe skončili vo štvrťfinále, Wang vo dvojhre v osemfinále

Ľubomír Pištej a Barborou Balážovou na MS v Budapešti.
Foto
TASR/MTI/DUNA

Budapešť (TASR) – Na majstrovstvách sveta jednotlivcov v stolnom tenise v Budapešti slovenský siedmy nasadený pár Ľubomír Pištej a Barbora Balážová v miešanej štvorhre prehral vo štvrťfinále s dvojkou podujatia japonskou dvojicou Maharu Jošimura - Kasumi Išikawová 2:4. Slováci začali dobre, v úvodnom sete uspeli 11:6 a dokázali odpovedať aj na obrat Japoncov. V piatom a šiestom sete však opäť ťahali za kratší koniec.


Vo dvojhre slovenský reprezentant Jang Wang postúpil do osemfinále. V stredajšom šestnásťfinále zdolal Severokórejčana An Ji Songa hladko 4:0. Wang dominoval najmä v prvom sete, v ktorom zvíťazil za 4 minúty a 17 sekúnd 11:1. Francúzovi Simonovi Gauzymu vo štvrtkovom osemfinále podľahol hladko 0:4, keď mu dokázal vzdorovať iba v záverečnom štvrtom sete. V úvodnom dejstve neuhral ani jedinú loptičku.
Výsledky MS, mix – štvrťfinále: Ľubomír PIŠTEJ, Barbora BALÁŽOVÁ (7-SR) - Jošimura, Išikawová (2-Jap.) 2:4 (6, -8, -5, 8, -7, -8), muži, dvojhra - osemfinále: Jang WANG (SR) - Gauzy (Fr.) 0:4 (-0, -5, -4, -8).

Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV