SOŠV
Video
3 mins. čítania

Hokejisti Dukly Trenčín si významné ocenenia prevzali pred vypredaným štadiónom

KFP SOŠV

Uplynulý piatok naši hokejoví reprezentanti, pripravujúci sa na nadchádzajúce májové domáce majstrovstvá sveta, odohrali prestížny súboj s reprezentáciou Česka. Zápas na zimnom štadióne Pavla Demitru v Trenčíne mal nečakaný úvod. Pred beznádejne vypredaným  hľadiskom dvaja hráči HK Dukla Trenčín prevzali Diplomy Klubu fair play Slovenského olympijského a športového výboru za príkladný čin.

Pozoruhodným gestom fair play sa v zápase 29. kola Tipsport ligy prezentoval obranca hokejistov Dukly Trenčín Peter Frühauf. Krátko pred koncom druhej tretiny za stavu 0:1 hlavný rozhodca odpískal dvojminútovú presilovú hru pre Duklu po zákroku na 35-ročného Frühaufa, ktorá mohla v značnej miere ovplyvniť vývoj zápasu. No Frühauf sa preukázal zmyslom pre čestnosť a rozhodcom priznal, že o faul nešlo a hráč Popradu nemá byť vylúčený. Po krátkej výmene názorov medzi ním a rozhodcami hlavný arbiter trest zrušil.

Sú väčšie veci ako hokej a je to pre mňa prirodzená vec. Chlapci sú uvedomelí a vedia, že vyhrať po zle odpískanom zákroku, resp. po vymodlenej presilovke a góle nie je správne. To nechceme. Samozrejme, presilovka by nám pomohla, ale sme partia, ktorá chce vyhrávať tak, ako sa má,“  povedal Peter Frühauf na margo celej situácie.

Diplom Klubu fair play SOŠV aj pre Michala Valenta

Za podobné gesto bol ocenený Diplomom Klubu fair play SOŠV aj trenčiansky brankár Michal Valent, ktorý v zápase 5. kola Tipsport ligy informoval rozhodcu, že jeho súper vylúčený nemá byť, lebo ho nefauloval.  „Povedal som mu, že nerozumiem, čo rieši, lebo som nebol faulovaný. Rozhodca sa jednoducho „upískol”, a tak som rád, že napokon trest neudelil,” spomína na situáciu Michal Valent, ktorý dodal, že i rozhodcovia by sa mali na podobné situácie pozerať rovnako. „Aj rozhodca je len človek a keď urobí chybu a je si toho vedomý, tak by to mal vziať späť a ospravedlniť sa. A nie kategoricky povedať, že už je to odpískané, tak niekoho treba vylúčiť,“ dodal.

Klub fair play SOŠV si váži, že vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja si uvedomuje dôležitosť prezentácie pozitívnych športových vzorov a na odovzdávanie ocenení zvolilo jeden z prípravných zápasov našej seniorskej reprezentácie, ktorá už o pár týždňov bude na domácom šampionáte bojovať o čo najlepšie umiestnenie.  Diplomy hráčom v sprievode generálneho sekretára SZĽH Miroslava Valíčka odovzdala predsedníčka Klubu fair play SOŠV Katarína Ráczová.

Projekt
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV