SOŠV
4 mins. čítania

Slovenský olympijský a športový výbor prichádza s projektom Športuj Slovensko

Pridajte sa aj vy!
Foto
Ján Súkup, Štartfoto

BRATISLAVA (SOŠV) – „Športuj Slovensko“ je názov nového projektu Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV), ktorého cieľom je podporovať deti, mládež a celé rodiny v športových aktivitách. Ide o sériu štyroch letných a dvoch zimných športových podujatí, „Olympijských dní“, ktoré sa uskutočnia v priebehu roka na rôznych miestach Slovenska od Bratislavy cez Vysoké Tatry až po Prešov.

Organizátori podujatia spolu s generálnym partnerom, spoločnosťou BILLA, s.r.o., sľubujú dni plné športu, zábavy a zdravého súťaženia, súčasťou ktorého bude aj identifikácia športových talentov, autogramiáda olympionikov a bohatý kultúrny program.

„Športuj Slovensko“ odštartuje 26. mája v Prešove, jazdeckom areáli na Sídlisku III. Informácie o podujatí spolu s registračným formulárom sú dostupné na www.sportujslovensko.sk. Druhý letný Olympijský deň sa odohrá v športovom areáli na Štrbskom Plese 1. júna, teda na Deň detí. Tretie dejstvi bude v parku pod Múzeom SNP v Banskej Bystrici 23. júna,čo pripadá presne na celosvetový Olympijský deň.  Nuž a štvrté sa uskutoční až po prázdninách, 21. septembra v Bratislave, miesto ešte bude upresnené.

Momentka z prezentácie projektu Športuj Slovensko, na spoločnej fotografii predstavitelia SOŠV, spoločnosti BILLA, agentúry BeCool a traja ambasádori projektu z radov olympionikov.
Momentka z prezentácie projektu Športuj Slovensko, na spoločnej fotografii predstavitelia SOŠV, spoločnosti BILLA, agentúry BeCool a traja ambasádori projektu z radov olympionikov.
Foto
Ján Súkup, Štartfoto

„Slovenský olympijský a športový výbor sa dlhodobo usiluje vrátiť šport do hry, a to na všetkých jeho úrovniach od detí, cez mládež, rodiny až po seniorov. V rámci projektu ,Ukáž sa!´ podporujeme talentované deti a mládež, cez Juniorský olympijský tím sa sústreďujeme na podporu juniorských športovcov a v rámci projektu Športuj Slovensko a Olympijských dní motivujeme k športu celé rodiny. Projekt Športuj Slovensko je z tohto pohľadu ďalšou dôležitou súčasťou stratégie SOŠV, ktorej cieľom je poukazovať na dôležitosť športu a pohybových aktivít pre širokú verejnosť,“ povedal prezident SOŠV Anton Siekel.

Športuj Slovensko bude mať letnú a zimnú verziu. Letné Olympijské dni sa budú sústreďovať primárne na atletiku a cyklistiku, súčasťou bude aj tzv. Beh olympijských nádejí. Organizátori pripravili aj sériu športových podujatí vhodných pre celé rodiny. Registrácia na podujatie je podmienená štartovným poplatkom vo výške 5 eur, ktorý poputuje Nadácii SOŠV na podporu mladých talentovaných športovcov.

„Špeciálnym dňom v rámci projektu Športuj Slovensko bude nedeľa 23. júna, keď slávime aj medzinárodný Olympijský deň. Okrem Olympijského behu máme pre verejnosť pripravenú autogramiádu olympionikov, vedomostné súťaže súvisiace s históriou olympizmu a bohatý kultúrny program. Podporiť nás prídu ambasádori projektu ,Športuj Slovensko´ a mnohé známe osobnosti. Naším cieľom je vytvoriť taký koncept podujatia, ktorý utuží pozitívny vzťah rodín s deťmi k športu. Chceme, aby sa šport v rodinách stal súčasťou ich života,“ hovorí výkonný riaditeľ SOŠV Gábor Asványi.

Nový projekt „Športuj Slovensko“ víta aj jeho generálny partner, spoločnosť BILLA. Generálny riaditeľ BILLA, s.r.o., Slovensko Dariusz Bator dopĺňa: Sme radi, že môžeme podporiť aktivity, ktoré nabádajú celé rodiny k pravidelnému pohybu. BILLA je rodinne orientovaná spoločnosť a ako obchodnému reťazcu nám záleží na harmonickom vyvážení stravy a pohybu. K tomu motivujeme aj svojich zamestnancov s rodinami, máme vytvorenú bežeckú, jogínsku, vodácku a lyžiarsku komunitu. Na ich podporu organizujeme mnohé športové podujatia. Preto sa tešíme, že vznikol zmysluplný projekt, ktorý podporuje myšlienku olympizmu a zároveň povzbudzuje k športovaniu aj širokú verejnosť.“

Traja zo štyroch ambasádorov projektu Športuj Slovensko, olympionici Adam Žampa, Danka Barteková a Matej Beňuš.
Traja zo štyroch ambasádorov projektu Športuj Slovensko, olympionici Adam Žampa, Danka Barteková a Matej Beňuš.
Foto
Ján Súkup, Štartfoto

Ambasádori projektu sú slovenskí olympionici Danka Barteková, Anastasia Kuzminová, Matej BeňušAdam Žampa. Traja z nich boli prítomní na utorňajšej prezentácii projektu na Základnej škole na Kalinčiakovej ulici v Bratislave. Na jednotlivých podujatiach sa zúčastnia aj ďalšie tváre Slovenského olympijského tímu, ktoré budú motivovať deti, mládež a rodiny k pravidelným športovým aktivitám, šíriť myšlienky olympizmu a podporovať mladé športové talenty, aby rozvíjali svoje športové nadanie.

Okrem športových aktivít projekt „Športuj Slovensko“ spropaguje športové zväzy, či jednotlivé športy ako basketbal, box, futbal, atletika, bikros či biatlon.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV