Športové aktuality
Bratislava
2 mins. čítania

Golfista Sabbatini má miestenku na OH v Tokiu prakticky istú

Rory Sabbatini.
Foto
TASR/AP

K popularizácii slovenského golfu pomáha potenciálna účasť slovenského reprezentanta Roryho Sabbatiniho na najprestížnejších major turnajoch v USA a Veľkej Británii. Štyridsaťtriročný rodák z juhoafrického Durbanu prijal slovenské občianstvo vlani v decembri, v polovici januára obsadil na havajskom Sony Open 33. pozíciu. Dosiaľ najlepšie slovenské umiestnenie na PGA Tour dosiahol koncom apríla v Louisiane, kde v súťaži dvojíc na Zürich Classic obsadil s Američanom Brianom Gayom tretiu priečku. Piaty skončil v individuálnej súťaži v Dallase a v elitnej desiatke (10. miesto) sa ocitol aj na podujatí v Hilton Head.

"Rory nám zatiaľ robí veľkú radosť. Výbornými výsledkami nazbieral v predstihu dostatočný počet bodov na to, aby získal účastnícku kartu a reprezentoval Slovensko v PGA Tour aj v budúcom roku. Finálny cieľ tejto sezóny je umiestenie v TOP 30 vo FedEx Cupe a zabezpečenie si miesta na všetkých major turnajoch v budúcej sezóne," povedal viceprezident Slovenská golfová asociácia (SKGA) a šéf slovenských reprezentácií Rastislav Antala.

Najvyšší cieľ Roryho Sabbatiniho je štart na budúcoročných olympijských hrávh v Tokiu. Na ne by sa mal prebojovať na základe redukovaného poradia vo svetovom rebríčku. "Zatiaľ ide všetko podľa plánov. Zisk miestenky máme dobre rozohraný. Muselo by sa stať niečo mimoriadne, aby sa Rory nekvalifikoval na olympiádu do Tokia," dodal Antala. Definitíva padne 22. júna 2020, keď sa skončí kvalifikačný proces pre mužov na OH. Na olympijskom turnaji sa predstaví 60 golfistov.

Podujatia a športovci
Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Related

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV