SOŠV
Reportáž
4 mins. čítania

Skvelý štart projektu Športuj Slovensko. V Prešove si prišlo zašportovať takmer 4 000 ľudí!

Nový projekt Slovenského olympijského a športového výboru Športuj Slovensko, ktorý je jednou z osláv Olympijského dňa, odštartoval priam veľkolepo. V Jazdeckom areáli v Prešove strávilo slnečný víkendový deň takmer 4 000 ľudí.

Cieľom Športuj Slovensko je rozvíjať pozitívny vzťah detí k športu a inšpirovať ich k tomu, aby sa stal súčasťou ich každodenného života. Túto myšlienku podporujú i úspešní slovenskí športovci, ktorí na podujatí taktiež nechýbali. V Prešove malých športovcov povzbudzovali Anastasia Kuzminová, Róbert Vittek, Ivan Jakeš, Pavol Hurajt, Samuel Piasecký či Tomi „Kid” Kovács. „Naším cieľom je budovať lepšie podmienky pre šport na Slovensku. Je veľmi dôležité, aby si už najmenšie deti postupne vytvorili športový návyk a prostredníctvom športu sa formovali detské osobnosti a utužovali sa vzťahy v rodinách,“ vyjadril hlavnú myšlienku projektu výkonný riaditeľ Slovenského olympijského a športového výboru Gábor Asványi, ktorý sa na slávnostnom otvorení ujal úvodného slova.

Sportuj Slovensko
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Deväť športovísk, tisíce úsmevov na detských tvárach

Na megaihrisku Športuj Slovensko si najmenší návštevníci mohli vyskúšať deväť športov a objaviť tak v sebe talent vo futbale, florbale, basketbale, volejbale, biatlone, atletike, boxe, golfe či v gymnastike. V Jazdeckom areáli by ste v nedeľu nenašli jedno miesto, ktoré nežilo športom. Zatiaľ čo jedni predviedli svoju presnú mušku v sklápaní terčíkov, druhí si vyskúšali patovanie v golfe. Chlapcov zaujal najmä boxerský ring Tomiho „Kida“ Kovácsa  či motorka motocyklového pretekára Ivana Jakeša. Plná bola i futbalová miniaréna. „Po tom, ako mi Slovenský olympijský a športový výbor zavolal s ponukou podporiť projekt Športuj Slovensko, neváhal som ani sekundu. Slovensko potrebuje projekty, ktoré rozvíjajú pozitívny vzťah detí k športu a som veľmi rád, že sa tejto výzvy zhostilo práve olympijské hnutie,“ vyjadril svoje pocity futbalista Róbert Vittek, ktorý sa len nedávno rozlúčil so svojou bohatou reprezentačnou kariérou.

Sportuj Slovensko
Projekt podporil aj futbalista Róbert Vittek.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Medaila na krk každému odvážnemu športovcovi

Rodičia mohli svoje deti registrovať aj do dvoch športových podujatí – v behu a v jazde na bicykli či na odrážadle. Registrácia do súťaží prebiehala online prostredníctvom webovej stránky www.sportujslovensko.sk alebo priamo na mieste. Po prevzatí štartovného balíčka s tričkom Športuj Slovensko sa malé športové nádeje postavili na štart. Okrem rodinných príslušníkov ich hnali do cieľa aj olympionici. Každý zo súťažiacich si za odvahu a odhodlanosť vyslúžil špeciálnu medailu. Najlepší traja z každej kategórie boli navyše odmenení vecnými cenami a trofejami, ktoré venovali generálny partner projektu BILLA a partneri Satur a Rajec. Nechýbalo ani žrebovanie špeciálnej ceny – bicyklov pre celú rodinu od slovenského výrobcu CTM, do ktorého bol zaradený každý, kto sa zúčastnil aspoň jednej zo súťažných disciplín. „Tešíme sa, že hneď prvé podujatie pritiahlo tisícky ľudí. Atmosféra v Prešove bola úžasná, deti motivované našimi hviezdami športovali spolu s rodičmi a starými rodičmi. A o toto nám práve išlo, aby sa zapojili celé rodiny a strávili zmysluplne čas pri športe,“ hovorí Jana Gregorovičová za generálneho partnera BILLA.

Najlepší traja z každej kategórie súťažných disciplín boli navyše odmenení vecnými cenami a trofejami, ktoré venovali generálny partner projektu BILLA a partneri Satur a Rajec. Žrebovala sa i špeciálna cena - bicykle pre celú rodinu od slovenského výrobcu CTM.
Najlepší traja z každej kategórie súťažných disciplín boli navyše odmenení vecnými cenami a trofejami, ktoré venovali generálny partner projektu BILLA a partneri Satur a Rajec. Žrebovala sa i špeciálna cena - bicykle pre celú rodinu od slovenského výrobcu CTM.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Autogramiáda s Anastasiou Kuzminovou a ďalšími športovcami

Atmosféru, ktorá bola priam neopísateľná, podčiarklo slnečné počasie a spokojnosť nielen detí, ale aj ich rodičov. „Ďakujeme za krásny deň. Podujatie bolo zorganizované do poslednej bodky a myslím si, že nikomu nič nechýbalo. Stojí to za to, deti potrebujú byť na vzduchu, hýbať sa a súťažiť. O to viac ich posúva vpred to, že vidia reálnych športovcov, ktorí už niečo dosiahli,“ zhodnotila podujatie Katarína, ktorá si víkendový deň prišla užiť so svojou malou dcérkou. Na podujatí nechýbala ani olympijská víťazka a ambasádorka projektu Anastasia Kuzminová, ktorá na každú stranu rozdávala úsmevy a povzbudzovala malých súťažiacich. „Budem sa opakovať, no je tu skutočne skvelá atmosféra. Som nesmierne šťastná, že môžem byť súčasťou tohto projektu,“ prezradila nám počas autogramiády športovcov úspešná biatlonistka.

Podujatia sa zúčastnila aj ambasádorka projektu Anastasia Kuzminová, ktorá na malých športovcov čakala v cieli.
Podujatia sa zúčastnila aj ambasádorka projektu Anastasia Kuzminová, ktorá na malých športovcov čakala v cieli.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Druhé podujatie Športuj Slovensko sa bude konať už 1. júna na Deň detí na Štrbskom Plese. Opäť nebude chýbať skvelá zábava, megaihrisko plné športu či naši športovci. Podujatie je pre celú rodinu zadarmo a malí športovci sa za registračný poplatok môžu prihlásiť do súťažných disciplín v behu či v jazde na bicykli. Viac informácií o podujatí nájdete na www.sportujslovensko.sk.

Projekt Športuj Slovensko vznikol aj vďaka generálnemu partnerovi projektu BILLA a partnerom SATUR a Rajec.

POZRITE SI GALÉRIU Z PODUJATIA

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV