SOŠV
Trnava
2 mins. čítania

Na stredoškolskej olympiáde Gaudeamus Igitur v Trnave Cena fair KFP SOŠV pre volejbalistky Gymnázia Spišská Nová Ves

Katarína Ráczová
Družstvo volejbalistiek Gymnázia na Školskej ulici zo Spišskej Novej Vsi, ktoré na finále Gaudeamus Igitur v Trnave získalo Cenu Klubu fair play SOŠV.
Foto
KFP SOŠV

V dňoch 9. a 10. mája 2019 v Trnave už siedmy raz vyvrcholila olympiáda stredoškolákov Slovenskej republiky s názvom Gaudeamus Igitur. Podujatie, ktoré v dvojročných intervaloch vyhlasuje Ministerstvo školstva vedy, výskumu a športu SR a Slovenská asociácia športu na školách spolu s Trnavským samosprávnym krajom, mestom Trnava a so Slovenským olympijským a športovým výborom (SOŠV), má prispieť k cieľavedomému zvyšovaniu počtu pravidelne športujúcich detí a mládeže, ako aj k posilňovaniu ich zdravého životného štýlu.

Ilustračná fotografia.
Foto
KFP SOŠV

Do tohtoročných súťaži Gaudeamus Igitur sa zapojilo približne 1200 stredoškolských športovcov z viac než 80 škôl, z ktorých si najúspešnejší jednotlivci aj kolektívy krajských kôl vybojovali právo účasti na finále v Trnave. Mladých športovcov tam prišli povzbudiť aj viaceré úspešné osobnosti zo sveta slovenského športu, na čele s legendárnym boxerom Jánom Zacharom, olympijským víťazom z roku 1952. Klub fair play Slovenského olympijského a športového výboru (KFP SOŠV) na podujatí reprezentovala jeho predsedníčka, trojnásobná olympionička a vicemajsterka sveta v šerme Katarína Ráczová.

Organizátori nezabudli ani na výchovnú silu športu. Preto pod patronátom Klubu fair play (KFP) SOŠV vyhlásili aj podmienky na získanie Ceny fair play na tomto podujatí. Ocenenie mohli  získať súťažiaci jednotlivci alebo kolektívy za konkrétny čin, alebo za celkové správanie v duchu fair play. Na záver podujatia komisia posúdila návrhy riaditeľov jednotlivých športových súťaží a rozhodla o udelení ocenenia.

Cenu fair play za príkladné športové správanie a vystupovanie v duchu fair play si z olympiády Gaudeamus Igitur odniesli volejbalistky Gymnázia na Školskej ulici zo Spišskej Novej Vsi. Plaketu KFP SOŠV si z rúk členky Kolégia KFP SOŠV Andrey Ristovej prevzala vedúca družstva Renáta Toporcerová (na fotografii).

Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV