3 mins. čítania

Štvrtý ročník grantového programu Ukáž sa! rozdelí až 60 000 eur!

Ukáž sa celému Slovensku! Tak znie motto v poradí už štvrtého ročníka grantového programu Ukáž sa!, ktorého cieľom je podporovať mladých ľudí v plnení si svojich športových snov. Tento rok sa medzi športové talenty rozdelí až 60 000 eur.

Do programu Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru sa môžu zapojiť jednotlivci, ako aj športové kolektívy. Ich úlohou je natočiť krátke 2-minútové video, v ktorom celému Slovensku ukážu svoj talent na šport, ktorý milujú. Prvých 100 žiadostí bude automaticky zapojených do žrebovania o výživové doplnky Nutrend v hodnote 100 eur.

Jednotlivec môže získať finančnú podporu až 4 000 eur, kolektív 10 000 eur. Pre budúce športové hviezdy od 12 do 18 rokov je vyčlenených celkovo až 60 000 eur. Doposiaľ sme prerozdelili 180 000 eur, ktoré pomohli k splneniu mnohých športových snov. „Sumu, ktorú som získal vďaka výhre v projekte Ukáž sa!, využijem najmä na kvalitný tréning, ktorý ma bude výkonnostne posúvať vpred. Práve vďaka tomuto projektu som sa mohol pripraviť aj na Letné olympijské hry mládeže v Buenos Aires,“  prezradil nám víťaz minulého ročníka Peter Kuric, ktorý sa venuje športovému lezeniu.

Peter Kuric

Účasť v grantovom programe Ukáž sa! často otvára dvere do sveta športu. Dôkazom toho je viacero víťazov minulých ročníkov, napríklad už spomínaný Peter Kuric či Viktória Forster, ktorí sa už zúčastnili i olympiády mládeže.

Deti, ktoré vyrastajú so športom majú úplne iný život. Krásny život. 

Ambasádor projektu Tomi Kid Kovács

Ambasádorom projektu je Tomi „Kid“ Kovács

Najúspešnejší slovenský boxer je známy svojím citlivým prístupom k výchove mladých ľudí v spojení so športom. Venuje sa i deťom zo sociálne slabších rodín, ktorým ukazuje správny smer – smer športu. Sám si nedávno otvoril Akadémiu Tomiho Kida  a pod jeho patronátom vyrástlo už niekoľko úspešných mladých športovcov. „Deti sú naša budúcnosť. Myslím si, že spojiť šport s deťmi je to najlepšie, čo môže byť. Šport formuje osobnosť, učí nevzdávať sa, bojovať, vyhrávať. Deti, ktoré vyrastajú so športom majú úplne iný život. Krásny život,“ vyjadril sa v reportáži pre Slovenský olympijský a športový výbor ambasádor Ukáž sa! 2019 Tomi Kid Kovács.

Ambasádorom projektu je Tomi Kid
Ambasádorom projektu je Tomi Kid
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Inšpirujte sa videami účastníkov z minulých rokov

Natočiť krátke video je v dnešnej dobe hračkou a mladým športovcom s tým určite pomôžu aj rodičia či kamaráti. Ak by im predsa len chýbala štipka nápadu, môžu sa inšpirovať videami z minulých ročníkov. Nájdete tam videá nielen víťazov, ale aj mnohých ďalších zúčastnených. Za 2 minúty je potrebné čo najvýstižnejšie celému Slovensku ukázať svoju lásku k športu a pohybu.

INŠPIROVAŤ SA

Svoje žiadosti môžu mladí športovci posielať do 10. júla. Zo všetkých prijatých žiadostí odborná komisia zložená zo zástupcov Nadácie SOŠV a športovcov najneskôr do 31. júla 2019 vyberie 12 individuálnych žiadostí a 6 kolektívov, ktorí zabojujú o hlasy verejnosti prostredníctvom internetového hlasovania na stránke www.olympic.sk/ukazsa. Zapojte sa aj vy. Držíme vám palce!

kooperativa
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV