Športové aktuality
Minsk
2 mins. čítania

Slováci sú so žrebom stolnotenisových turnajov na EH v Minsku celkom spokojní

Zdenko Kríž
Barbora Balážová a Ľubomír Pištej sú v miešanej štvorhre v Minsku nasadení najvyššie zo všetkých párov.
Foto
Ján Súkup, Štartfoto

(Pre olympic.sk od člena jury stolnotenisového turnaja EH) - Stolným tenistom na turnaj Európskych hier v Minsku prepožičali svoju moderne vybavený stánok bieloruskí tenisti. Domäci organizátori v spolupráci s Európskou stolnotenisovom úniou ho upravili tak, že poskytuje európskej stolnotenisového špičke ideálne podmienky. Hrať sa bude iba na štyroch stoloch firmy Tibhar s loptičkami značky Tibhar 40+.

Takýto rebríček nasadených hráčov na vrcholnom podujatí sme ešte nikdy nevideli. Na najvyššej priečke je slovenský pár Pištej - Balážová...
Takýto rebríček nasadených hráčov na vrcholnom podujatí sme ešte nikdy nevideli. Na najvyššej priečke je slovenský pár Pištej - Balážová...
Foto
Zdenko Kríž

V piatok už hráči všetkých zúčastnených krajín naplno trénovali a uskutočnilo sa aj žrebovanie súťaži družstiev i jednotlivcov. Z nášho kvarteta hráčov na EH žrebovali Barboru Balážovú z prvého koša, Ľubomíra Pišteja a Wanga Janga z druhého a mladú Tatianu Kukuľkovú z tretieho koša. Prítomní boli aj slovenskí tréneri Jaromír Truksa a Peter Šereda. So žrebom boli nakoniec obidvaja celkom spokojní.

Jaromír Truksa, tréner mužov: “Wang má vo dvojhre trochu priaznivejšie vyžrebovanie. Pišteja však v úvode čakajú nepríjemnejší súperi. Ale tu v Minsku slabých hráčov niet, a to naši reprezentanti dobre vedia.”

Peter Šereda, tréner žien: ”Barbora Balážová má až po štvrťfinále v ,pavúku´ samé ,hrateľné´ súperky a Kukuľková z pozície náhradníčky môže len prekvapiť. V mixe je náš pár Pištej - Balážová nasadený najvyššie. Má medailové ambície  a vyžrebované poradie súperov je  pre našich reprezentantov vcelku priaznivé.”

V Minsku už vo štvrtok i v piatok musela zasadnúť trojčlenná medzinárodná jury (jej členom je aj predseda Slovenského stolnotenisového zväzu a viceprezident SOŠV Zdenko Kríž). Jury riešila tri protesty (Anglicko, Švédsko, Francúzsko), súvisiace s nasadením družstiev mužov, ale po vyjasnení faktov napokon samotné žrebovanie prebehlo hladko.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV