SOŠV
2 mins. čítania

Viete, čo spája Barboru Mokošovú a Alex Longovú s piešťanským gymnáziom?

Foto
SOŠV - Andrej Galica

Piešťanskí stredoškoláci v pondelok dostali možnosť stretnúť sa s olympioničkami. Lukostrelkyňa Alex Longová a športová gymnastka Barbora Mokošová sú v olympijskom hnutí aktívne nielen ako športovkyne. Obe sú mladými ambasádorkami slovenských výprav na mládežníckych športových podujatiach.

Do tejto role ich nominoval Slovenský olympijský a športový výbor. Alex má za sebou úspešné ambasádorské pôsobenie na EYOF i Olympijských hrách mládeže. Barbora zažije premiérovú misiu na júlovom EYOF v Baku.

Alex Longová a Barbora Mokošová
Alex Longová a Barbora Mokošová
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Študenti piešťanského gymnázia Pierra de Coubertina sa zapojili do medzinárodného vzdelávacieho programu OCEP. Stali sa tak jednou z 50-tich európskych škôl, ktoré pri príležitosti tohtoročného EYOF získali partnerstvo s jednou školou v Baku. Mladí Slováci niekoľko týždňov komunikovali v anglickom jazyku s azerbajdžanskými rovesníkmi o rôznorodosti kultúr vo všetkých oblastiach. Študenti na stretnutí mladým ambasádorkám s nadšením rozprávali, čo sa o partnerskej škole a krajine dozvedeli. Následne mali na olympioničky aj množstvo otázok.

ambasádorky EYOFBaku
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Účastníčky olympiády v Riu de Janeiro stredoškolákom porozprávali nielen o svojich športových kariérach, ale aj o úlohách ambasádorov. V petržalskej gymnastickej telocvični si na záver všetci mohli vyskúšať cvičenia na rôznych náradiach. Najpopulárnejšie boli akrobatické cvičiská.

EYOF Baku
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Slovenský olympijský a športový výbor organizuje v rámci Olympijského dňa okrem tradičných športových podujatí aj takéto poznávacie, vzdelávacie, či umelecké. Spoločne držíme palce našej výprave na EYOF v Baku 21. - 27. júla 2019.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV