Športové aktuality
Minsk
2 mins. čítania

Gymnasta Slavomír Michňák v Minsku pôvodne ani nemal cvičiť, ale na koni postúpil do finále!

Profile picture for user soucek
Ľubomír
Souček
Kôň s držadlami je naozaj parádne náradie Slavomíra Michňáka.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

(Pre olympic.sk píše hlavný tlačový atašé slovenskej výpravy) – Pred štyrmi rokmi na I. európskych hrách v Baku postúpil gymnasta Slavomír Michňák do finále na koni s držadlami (vo finále skončil šiesty) – a teraz v Minsku si to zopakoval. Pritom pôvodne tu vôbec nemal cvičiť. Z európskeho šampionátu sa totiž na Európske hry nekvalifikoval. Napokon však krátko pred podujatím došla na Slovenský olympijský a športový výbor výzva, či prijmeme dodatočnú ponuku na miestenku v rámci prerozdelenia nevyužitej miestenky kvalifikovaného gymnastu z inej krajiny.

„Len pred týždňom som sa dozvedel, že sem môžem ísť, keďže sa uvoľnilo pre mňa miesto. Dostal som 15 minút na rozhodnutie, či idem, alebo nie. Bol som v polovici prípravy, takže som si vôbec nebol istý, čo tu dokážem. Povedal som si však – dobre. Bol by som hlúpy, keby som takúto príležitosť nevyužil,“ vysvetľoval Michňák v interview-zone Minsk Areny vo chvíli, keď už vedel, že si po štyroch rokoch znovu vybojoval finále na koni s držadlami.

„Som veľmi šťastný, že som to zacvičil celé. Ale zvládol som to napokon veľmi dobre. Neviem, či som v poslednom polroku na koni niekedy zacvičil lepšie... Nespravil som žiadnu veľkú chybu, len niekoľko maličkých. Mal som z toho dosť dobrý pocit. Samého ma to prekvapilo,“ tešil sa. „Zrejme bola moja výhoda, že som sa na túto súťaž špeciálne nepripravoval, takže som od seba ani veľa neočakával. Keby som mal poriadne natrénované, určite by som bol nervóznejší,“ dodal.

Prečo Michňák v Minsku nenastúpil na celý viacboj? „Chystám sa naň až na októbrové majstrovstvá sveta, ktoré budú olympijskou kvalifikáciou. Keď sa mi nepodarilo do Minska kvalifikovať z ME, tak som si povedal, že aspoň budem mať viac času pripraviť sa na MS. Od majstrovstiev Európy som necvičil celé zostavy – iba na koni, ale aj to som sa v podstate len udržiaval. Predovšetkým sa teraz venujem nácviku nových prvkov. Snažím sa vo všetkých disciplínach zvýšiť obtiažnosť mojich zostáv. Preto som nechcel nastúpiť na viacboj – nie som naň teraz pripravený. Na toho koňa tiež úplne nie, ale – vyšlo to,“ objasnil.

Podujatia a športovci
paris

Related

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV