Reportáž
2 mins. čítania

Prihlasovanie do Ukáž sa! je predĺžené do 14. júla!

Prihlasovanie do grantového programu Ukáž sa!, ktorý je určený pre mladé športové talenty od 12 do 18 rokov, je v plnom prúde. V posledných dňoch registrácie bol zo strany mladých športovcov zaznamenaný obrovský záujem, a preto sa organizátori programu rozhodli predĺžiť prihlasovanie až do 14. júla. 

Grantový program Ukáž sa! vznikol vďaka Nadácii Slovenského olympijského a športového výboru a tento rok oslavuje už svoj 4. ročník. Úlohou mladých športovcov je natočiť krátke 2-minútové video, v ktorom nám predvedú svoj talent, a napísať pár slov o sebe. V grantovom programe Ukáž sa! prerozdelíme dokopy 60 000 eur. Odmenených bude 12 jednotlivcov a 6 kolektívov. Jednotlivec môže získať 4 000 eur, kolektív až 10 000 eur. Grant mladí športovci využívajú najčastejšie na zabezpečenie sústredení, tréningov či športových pomôcok.

Chcem sa prihlásiť 

Jednotlivé žiadosti bude posudzovať odborná komisia zložená zo zástupcov Nádácie Slovenského olympijského a športového výboru. Porota vyberie 12 individuálnych a 6 kolektívnych žiadostí, ktoré budú o svoje hlasy bojovať prostredníctvom internetového hlasovania. Práve hlasovanie rozhodne o tom, v akom pomere sa suma 60 000 eur medzi mladých športovcov rozdelí.

Prihlasovanie do programu je predĺžené

Svoje žiadosti môžu mladé športové talenty posielať až do 14. júla. Záujemcovia o grant tak majú ešte množstvo času na natočenie sprievodného videa, v ktorom porote predvedú, čo dokážu. Inšpirovať sa môžu videami účastníkov minulých ročníkov programu.

Chcem sa inšpirovať

Účasť v grantovom programe Ukáž sa! mladým športovcom často otvára dvere do sveta profesionálneho športu. Dôkazom toho je viacero víťazov minulých ročníkov – medzi nimi aj športový lezec Peter Kuric, ktorý nielenže celému Slovensku ukázal svoj talent v lezení, ale stal sa aj absolútnym víťazom minulého ročníka Ukáž sa! O pár mesiacov na to bol súčasťou slovenskej výpravy, ktorá šla na Olympijské hry mládeže 2018 v Buenos Aires bojovať o čo najlepšie umiestnenia.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV