SOŠV
Podcast
Bratislava
2 mins. čítania

PODCAST: "Ak by sa mi to podarilo, bol by som asi prvým Slovákom s účasťou na šiestich OH"

Kajakár Erik Vlček je držiteľom dvoch strieborných a jednej bronzovej olympijskej medaily. Zatiaľ poslednú získal pred tromi rokmi v Riu de Janeiro. Predtým štartoval aj na olympijských hrách v Londýne, Pekingu, Aténach a dokonca aj na prelome tisícročí v Sydney. Na konte tak už má, rovnako ako Michal Martikán, účasť na piatich olympijských hrách. 

Erikova disciplína K4 na 1 000 m však bola zrušená a tak sa musí počas prebiehajúceho olympijského cyklu preorientovať na polovičnú "päťstovku". V tomto období navyše prebieha generačná výmena jeho kolegov z kajaku, takže si musí zvykať aj na nové zloženie. Spolu s Csabom Zalkom, Adamom Botekom a Samuelom Balážom na Európskych hrách v Minsku obstáli, domov priviezli bronzové medaily.

Za dverami sú už augustové majstrovstvá sveta v Szegede. S akými ambíciami na ne Erik Vlček pocestuje sa dozviete z nášho nového podcastu. Hovorí aj o tom, ako sa dá zviezť na vlne susednej lode a prečo túto stratégiu Erik neodporúča. Taktiku nášho kvarteta však prezradil. Aj keď pri vode typicky fúkal vietor, ktorý nie je dobrým kamarátom rýchlostných kanoistov, z Erikovho rozprávania si môžete vypočuť aj to, čo musel oželieť na ceste vrcholového športovca a či svoje smerovanie niekedy oľutoval.

Olympijský podcast môžete počúvať nielen prostredníctvom počítača, ale aj mobilného telefónu. Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Podcasty. Mobilné telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Podcasty Google, Podcast Addict...). Olympijský podcast môžete počúvať taktiežna Spotify. Do vyhľadávania vo svojich aplikáciách, cez ktoré nás chcete počúvať, zadáte "Olympijský podcast", nastavíte si automatické odoberanie a každý týždeň môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV