Športové aktuality
Baku / XV. letný EYOF
6 mins. čítania

3. súťažný deň v Baku: Forsterová šiesta v šprinte, v 3. kole dvojhry Drugdová

Na snímke šprintérka Viktória Forsterová.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Dnes sme boli opäť svedkami športovej odhodlanosti a bojovnosti. Viktória Forsterová sa v šprinte na 100 m umiestnila na skvelom 6. mieste, skokan do diaľky Adam Hriň aj napriek zraneniu skončil na výbornom 8. mieste a tenistka Salma Drugdová postúpila do 3. kola dvojhry. Čo všetko sa dnes udialo? 

Šprintérka Viktória Forsterová bola pred štartom plná adrenalínu

Na atletickom štadióne sme dnes vo finálových súbojoch mali dve želiezka v ohni – šprintérku Viktóriu Forsterovú a skokana do diaľky Adama Hriňa. Obidvaja sa umiestnili v prvej desiatke. Adam Hriň sa skončil na konečnom 8. mieste. Nebyť zranenia, ktoré utrpel pri skoku, by sme sa možno mohli tešiť aj z medaily. Aspoň tomu nasvedčovalo umiestnenie v kvalifikácii, v ktorej Adam Skončil na 2. mieste. „Na základe umiestnenia v kvalifikácii som od Adama oprávnene očakával medailové umiestnenie, ale, bohužiaľ, v treťom skoku sa zranil. To sa na pretekoch stáva, treba s tým rátať. Namiesto medaily máme zranenie. Nie je to nič príjemné, ale nemôžeme s tým už nič spraviť. Verím, že to nebude nič vážne,” vyjadril sa šéftréner mládežníckej reprezentácie do 18 rokov Milan Laurenčík. Adam bude v poriadku.

Skok do diaľky (finále): Adam Hriň skončil vo finále skoku do diaľky na 8. mieste.

Celkové poradie (20 účastníkov): 1. Ayodeji (Rak.) 7,31 m., 2. Duvivier (Fra.) 7,29 m., 3. Isailovic (Srb.) 7,26 m ... 8. Adam Hriň 6,93 m.

Skokan do diaľky Adam Hriň.
Skokan do diaľky Adam Hriň.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Viktória Forsterová sa vo finále behu na 100 metrov umiestnila na skvelom 6. mieste. Od bronzovej priečky ju pritom delili len tri stotinky sekundy. „Ja som dnes vážne spokojná. Pred štartom to bol úplne adrenalín, verila som si. Potom prišiel prvý štart, ktorý nevyšiel kvôli jednej zo súperiek, z čoho som trochu znervóznela. To ma ale asi ešte viac nakoplo a druhý štart som mala skvelý. Samozrejme, som sklamaná, že ma od 3. miesta delili nejaké štyri stotiny, ale aj šieste miesto je super,” vyjadrila sa k svojmu výkonu Viktória.

Celkové poradie (27 účastníkov): 1. Adeleke (Írs.) 11,70 s., 2. Kymanen (Fín.) 11,89 s., 3. Kuhn (Nem.) 11,93 s., ... 6. Viktória Forster (SR) 11,96 s.

Viktória Forsterová skončila v behu na 100 m na 6. mieste.
Viktória Forsterová skončila v behu na 100 m na 6. mieste.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

 

Tenistka Salma Drugdová postúpila do 3. kola 

Spomedzi tenistov sa do tretieho kola dvojhry prebojovala len Salma Drugdová, ktorá Izraelčanku Bezalelovú zdolala v dvoch setoch 6:3 a 7:5. Nezastavil ju ani silný vietor, ani fakt, že v druhom sete prehrávala už 3:5. Stav sa jej precíznou hrou podarilo zvrátiť a súperku napokon zdolala. „Salma hrala spoľahlivo, robila si na kurte tlak. Hoci súperka veľa ťažkých úderov vybehala a Salma v druhom sete prehrávala, nezlomilo ju to a zápas napokon vybojovala,” vyjadril sa tréner Rastislav Nakládal po zápase. Irine Balusovej, Peter Naďovi i Peter Benjaminovi Privarov zápasy v dvojhre nevyšli a na podujatí končia.

Detaily o dnešnom tenise 

Tenistom sa nedarilo ani v štvorhre. Aj dievčatá, aj chlapci zápasy prehrali.

Výsledky štvorhry

Peter Benjamin Privara a Peter Naď prehrali v 2. kole štvorhry s rumunskou dvojicou Voican a Fatu 2:6 a 5:7. Zápas trval 01:12 hod.

Irina Balus a Salma Drugdová prehrali v druhom kole štvorhry s španielskou dvojicou Gomezová a Gonzalesová 6:1, 3:6 a 8:10. Zápas trval 01:37 hod.

Salma Drugdová
Salma Drugdová
Foto
SOŠV - Andrej Galica

 

Z cyklistov zajazdil najlepšie Martin Svrček

Dopoludnia štartovalo 75 dievčat, medzi nimi aj naša Tereza Kurnická a Miriama Čišecká. Tereza Kurnická skončila na celkovom 24. mieste, jej krajanka obsadila 58. miesto.

Najlepšie umiestnenie dosiahol Martin Svrček, ktorý cieľ prešiel 19. v poradí. Na prvého Mihkelsa z Estónska stratil 49,44 sekúnd. „Počasie vôbec nehralo v náš prospech, strašne fúkalo, ale podmienky sme mali všetci rovnaké. Trať bola viac-menej rovinatá, ale ku koncu na nás čakal kopec, ktorý bol proti vetru. S mojím výkonom som spokojný. Chcel som byť v TOP 10, ale moja forma nie je taká, akú som si predstavoval,” zhodnotil svoj výkon na pretekoch Martin. Lukáš Ugvarský a Jakub Slivka sa umiestnili v druhej polovici. Lukáš obsadil celkové 70. miesto a Jakub 77. miesto.

Viac o dnešnej cyklistickej časovke

 

Zápasníci sa dnes stretli v posledných súbojoch

V gréckorímskom štýle -65 kg dnes Ladislav Huszarovics zápasil s Bielorusom Bollatsauom. Zápas prehral 0:9, súper ho do repasáže neposunul a Ladislav skončil na celkovom 24. mieste.

Celkové poradie (27 účastníkov): 1. Hasanli (Azerb.), 2. Nakaev (Ger.), 3. Iakhiev (Rus.), Holubovskyi (Ukr.), ... 24. Ladislav Huszarovics (SVK).

Vo voľnom štýle v kategórii -65 kg sa dnes predstavil Michal Vereš, ktorý svoj kvalifikačný boj s Francúzom Leprinceom prehral tesne 3:4. „Michal vyhrával do posledných sekúnd, avšak Francúz Leprince ho vytlačil na rozhodujúci bod a Michal prehral." uviedol po zápase tréner Attila Gaál. Do repasáže sa nakoniec nedostal. Celkovo obsadil 14. miesto.

Celkové poradie (20 účastníkov): 1. Gadzhiev (Azerb.), 2. Tskhovrebov (Rus.), 3. Patsinashvili (Gruz.), Semenov (Ukr.), ... 14. Michal Vereš (SVK).

V zápasení získala najlepšie umiestnenie mladá zápasníčka Anna Polláková, ktorá na podujatí obsadila skvelé 5. miesto.

Dnes zápasil Ladislav Huszarovics a Michal Vereš.
Dnes zápasil Ladislav Huszarovics a Michal Vereš.
Foto
SOŠV - Andrej Galica

 

Gymnasta Matej Nemčovič na 46. mieste 

V gymnastickej aréne v Baku dnes prebiehala kvalifikácia gymnastického viacboja chlapcov. Slovensko reprezentoval Matej Nemčovič, ktorý v konkurencii 83 chlapcov obsadil 46. miesto. Do finále sa síce nedostal, ale tréner bol s jeho výkonom spokoný. „Kvalifikáciu dnes odcvičil veľmi dobre. Na šiestich náradiach urobil len jednu chybu, a to na hrazde. Navyše si spravil svoje osobné maximum,” zhodnotil tréner Martin Zvalo. Na jednotlivých náradiach obsadil Matej 20. miesto na koni a 21. miesto na bradlách.

Matej Nemčovič
Matej Nemčovič
Foto
SOŠV - Andrej Galica

 

Plavec Jablčník na 13. mieste

Do večerného semifinále sa z doobedňajších prvých plavieb prebojoval len František Jablčník, ktorý prekonal svoj osobný rekord a obsadil konečné 13. miesto. „Sme maximálne spokojní, celkovo sa zlepšil o dve sekundy,” zhodnotil jeho výkon tréner Rastislav Hlavatý.

Poradie (28 účastníkov): 1. Borodin (Rus.) 2:04,46 min., 2. Saka (Tur.) + 0,39 s., 3. Naumenko (Ukr.) + 0.71 s., ... 13. František Jablčník (SR) + 4,53 s.

Kompletné výsledky 

Program 4. súťažného dňa 

Atletika 

Miesto: Tofik Bachramov Stadium

09:00 - 11:00

9:25 400 m prekážky (CH) (rozbehy)

Denis Bartek

 

9:55 200 m (D) rozbeh

Viktória Forster

 

10:30 200 m (CH) rozbeh

Jakub Nemec

     

Gymnastika

10:00 - 19:00 kvalifikácia viacboja (D) - Sára Surmanová

Džudo 

Miesto: Heydar Aliyev

10:30-15:15 Kvalifikácia: -60 kg (CH) - Tomáš Demčák (súper: víťaz zápasu Fernandes (Port.) vs. Tontinidis (Gréc.)

Plávanie

Miesto: Baku Aquatics Centre

09:00 - 11:30

200 m voľný spôsob (D)

Olívia Ana Šprláková-Zmorová

 

200 m znak (CH)

Patrik Folťan

 

100 m motýlik (D)

Timea Kovácsová

   

Lilian Slušná

 

4x100 m voľný spôsob (CH)

Slovensko ?

 

4x100 m voľný spôsob (D)

Slovensko ?

     

17:00 - 20:00

200 m voľný spôsob (D) semifinále

Olívia Ana Šprláková-Zmorová ?

 

200 m znak (CH) semifinále

Patrik Folťan ?

 

100 m voľný spôsob (CH) finále

Matej Daniš ?

 

100 m motýlik (D) semifinále

Timea Kovácsová ?

   

Lilian Slušná ?

 

4x100 m voľný spôsob (CH) finále

Slovensko ?

 

4x100 m voľný spôsob (D) finále

Slovensko ?

Tenis

Miesto: Baku Tennis Academy

09:00-17:00 3. kolo dvojhra (D): Salma Drugdová (súperka Gonzalezová zo Španielska)

Podujatia a športovci
paris

Related

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV