SOŠV
Podcast
Bratislava
3 mins. čítania

Podcast: "Buď lovíš, alebo si lovený!"

"Nové telo nedostaneš. Keď si ho 'pokašleš', budeš s ním musieť vydržať," pripomína známy fakt odborník na pohyb a stravu Vlado Zlatoš. V novom podcaste hovorí o správnej životospráve a voľbe vhodného životného štýlu. Svoje myšlienky nezakladá len na teóriách, ale na výsledkoch z praxe. Dnešná epizóda nie je typickým rozprávaním o ceste vrcholového športovca. Znie množstvo všeobecne známych poznatkov, ale aj kontroverzné a nekonvenčné názory. K čomu sa prikláňate Vy? 

- Ty si beštia.

- Môžeš celý deň presedieť na gauči a nič sa nestane.

- Môžeš sa aj kúpať v čučoriedkach, ale nevytvoríš tým toľko látok, ako čiastočným hladovaním.

- Jedine tuky ti pomôžu stabilizovať metabolizmus.

- Musíme sa hýbať, nemáme na výber. Pohyb nie je otázka. Je to povinnosť, nie voľba, pokiaľ chceš mať dobré zdravie.

Tieto výroky sú útržky z nášho rozhovoru. V podcaste si ich môžete vypočuť v riadnom kontexte a pochopiť, ako sú myslené. Na základe toho sa s nimi stotožniť, alebo sa vydať inou, vlastnou cestou. Čo si myslí mentor a tréner o kurze prežitia a varení lúčnych koníkov? S ktorými všetkými témami voľba životného štýlu súvisí? Čo napovedá o človeku to, že má zrak nasmerovaný vpred a nie do boku, ako napríklad zajac? Treba človeku diétu? Alebo zjednodušene platí, že keď sa príjem kalórií rovná výdaju, telo si zachová optimálnu hmotnosť? Hodnoty, preferencie a predispozície každého človeka sú rozdielne. Vrcholový športovec, nadšený "hobbík", či "gaučový krémeš" si volia množstvo tréningovej záťaže sami. Niektoré zákonitosti tréningu a spôsobu života sú dokázané a všeobecne známe. Iné sú pre niekoho stále prekvapujúce. Ako hovorí sám autor myšlienok v rozhovore Vlado Zlatoš, "mne netreba nič veriť, treba si to vyskúšať."

Názory z dnešného podcastu môžu byť inšpirujúce, motivujúce, či poburujúce. Môžu motivovať nie len k realizácii odporučených rád a tipov, ale najmä k individuálnemu zamysleniu sa. Cieľ zostáva rovnaký. Žiť šťastný život v čo najzdravšom tele a prostredí. 

Olympijský podcast môžete počúvať nielen prostredníctvom počítača, ale aj mobilného telefónu. Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Podcasty. Mobilné telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Podcasty Google, Podcast Addict...). Olympijský podcast môžete počúvať taktiežna Spotify. Do vyhľadávania vo svojich aplikáciách, cez ktoré nás chcete počúvať, zadáte "Olympijský podcast", nastavíte si automatické odoberanie a každý týždeň môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV