SOŠV
Reportáž
Minsk/Bratislava
2 mins. čítania

V júni sa moderovania Olympijského magazínu zhostil slovenský gymnasta

Mesiac jún priniesol vo svete športu i v olympijskom hnutí množstvo zaujímavých akcií a momentov. Napokon, je to mesiac, v ktorom sa na celom svete rôznymi spôsobmi oslavuje Olympijský deň. Čo sa nám podarilo vtesnať do pútavých tridsiatich minút, si môžete pozrieť v júnovom vydaní mesačníka Olympijský magazín.

V úvode tohto dielu vám ukážeme naše priestory Slovenského olympijského a športového výboru. Predstavíme vám našich kolegov a priblížime ukážku toho, čo všetko musia jednotlivé oddelenia pripravovať pred vrcholným podujatím, akým boli napríklad Európske hry v Minsku.

V pravidelnej rubrike, v ktorej predstavujeme členov juniorského olympijského tímu, vás zoznámime džudistkou Ninou Geršiovou. Na EYOF v Győri v roku 2017 bola vlajkonosičkou slovenskej výpravy a vybojovala na ňom bronzovú medailu.

Veľký úspech, aj keď nie medailový, dosiahla Zuzana Jusková, ktorá ako prvá Slovenka preplávala Lamanšský prieliv. Pred ňou to z našej krajiny dokázali šiesti muži. Diaľková plavkyňa z Košíc však bola spomedzi všetkých najrýchlejšia. Zhruba 36 kilometrov dlhú trať zvládla za 11 hodín a 16 minút, čím utvorila nový národný rekord. 

Čo majú spoločné lukostrelkyňa Alex Longová a gymnastka Barbora Mokošová? Prečo sa stretli so študentmi z piešťanského gymnázia? Čo sa im najviac páčilo v petržalskej gymnastickej telocvični a prečo niektorí z nich cestovali do azerbajdžanského Baku? Sami vám to prezradia vo štvrtej reportáži.

Súboj v hode kladivom medzi Ivonou Fialkovou a Borisom Valábikom pod dohľadom Martiny Hrašnovej ste mohli sledovať v minulom vydaní nášho magazínu. V skutočnosti sa medzi členkami Vojenského športového centra Dukla a členom športového centra polície odohral ešte jeden súboj.

Moderátorsky divákov celým magazínom sprevádza gymnasta Slavomír Michňák. Mikrofón vzal do ruky hneď po svojom finálovom vystúpení priamo na Európskych hrách v Minsku. Nápadité vstupy natočil zaujímavo a zábavne. Veď posúďte sami. Príjemné sledovanie!

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV